Stvarna razlika između ombre i balayage tehnike bojenja kose

Iako je prošlo već nekoliko sezona, u beauty svijetu pramenovi su i dalje poželjni, ali jesmo li sigurni da znamo razliku između njihovih naziva?

Stvarna razlika između ombre i balayage tehnike bojenja kose

Trend koji u svijetu ljepote nije izblijedio posljednjih godina je svakako hit bojenja kose raznim modernim tehnikama čiji nas nazivi zbunjuju. Svi smo čuli za ombre i balayage, ali nismo sigurni što točno oni predstavljaju. Stvarna razlika između ombrea i balayagea je ta da ombre zapravo označava stil, a balayage tehniku bojenja kose.

Sve je nekako započelo s ombre načinom bojenja kose koji se zahvaljujući društvenim mrežama proširio brzinom munje do djevojaka i žena koje su u njemu prepoznale idealno osvježenje za svoju kosu. Ombre dolazi od francuske riječi koja označava sjenu. Lijepi prijelaz prema svjetlijim nijansama probudilo je u pripadnicama ljepšeg spola pomamu za ovim beauty trendom. Kosa pri korijenu je tamnija, a nijanse prema vrhovima postaju sve svijetlije tvoreći tako zanimljiv izgled. Ipak, razlika i kontrast između dvije ili nekoliko boja su jasno vidljivi. Iz tog razloga prikladniji je za brinete jer će krajnji izgled zbog tamnog korijena biti puno prirodniji nego kod djevojaka svijetle puti. U svakom slučaju, za takav je izgled potrebno dosta hrabrosti i velika želja za promjenom stila frizure, a kako bi vaša kosa izgledala zdravo i njegovano, u raspored ćete trebati ubaciti češći odlazak frizeru.

Ubrzo nakon popularizacije ombrea, na scenu je stupio balayage kojeg su žene još spremnije dočekale obzirom da on njeguje prirodniji izgled pramenova koji podsjeća na prirodno osunčane pramenove. Dolazi od francuske riječi „balayer“ što znači mesti ili zamahnuti, a ako ste ikada vidjeli u salonu kako se ta tehnika izvodi, postaje jasna povezanost između zamaha i pokreta kojima se izvodi bojenje takvih pramenova, baš poput metenja. Prijelaz između pramenova je nježan, a razigrano prelijevanje u svjetlije nijanse vašu kosu čini romantičnijom i daje joj svjež izgled. Jednako je idealan za brinete, plavuše ili crvenokose jer su mogućnosti poigravanja s pramenovima beskrajne.

Nakon ombrea i balayagea, pojavile su se i druge zanimljive tehnike, poput foilyagea koji je zapravo samo proširena tehnika balayagea. Prirodan i profinjen izgled pramenova dobiva se umotavanjem pramenova kose u foliju zbog jačeg intenziteta boje. Zbog upotrebe folije, ključno je često posjećivati frizera i njegovati vašu kosu, kako ne bi postala beživotna i suha.

Ombre

shimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallback

Balayage

shimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackFoilyage

shimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackPratite nas
2023. Sva prava pridržana.