Što sve možeš raditi s limunom u sklopu svoje beauty rutine

Ovo voće koristimo za baš sve...

Što sve možeš raditi s limunom u sklopu svoje beauty rutine

Limun je čudesno voće koje nam može poslužiti za gotovo bilo što. Od osvježavajuće limunade, slanih jela i deserta do sredstva za čišćenje i izbjeljivača, Jesi li znala da limun također ima široku primjenu u kozmetici? Evo što sve možeš učiniti s limunom u sklopu svoje beauty rutine.

Pročišćavajući ovlaživač

Limun ima snažna antibakterijska svojstva zbog čega je idealan za prištiće i ostale nečistoće na koži uzrokovane bakterijama. Pomiješaj par kapi limunovog soka s kokosovom vodom i s time operi lice. Kokosova voda hidratizirat će tvoju kožu, dok će je limun posvijetliti i očistiti.

Izbjeljivač za koljena i laktove

Ako su ti koljena i laktovi mnogo tamnici od ostatka kože, trljaj ih s polovicom limuna On je prirodni izbjeljivač pa može pomoći i kod pigmentacije kože. 
Protiv mitesera

Limun sadrži limunsku kiselinu zbog čega učinkovito djeluje na uklanjanje mitesera. Nakon čišćenja lica utrljaj malo limuna u područje na kojem imaš najviše mitesera i ostavi limunsku kiselinu da djeluje.

Maramice za čišćenje lica. 

Nakapaj malo limuna i eteričnog ulja čajevca u destiliranu vodu. Namoči u nju maramice i pospremi ih u staklenku koju možeš čvrsto zatvoriti. S time čisti lice, no pazi da ti ne dođe u oči, 

Izbjeljivanje zuba

Pošto ej dobar izbjeljivač, limun je odličan i za izbjeljivanje zubi. Pomiješaj sodu bikarbonu s limunovim sokom i nanesi mješavinu na zube. Nakon toga isperi četkicom i to je to.
Protiv pretjeranog sjaja

Ako imaš masnu kožu koja se zbog toga pretjerano sjaji, obriši je vaticom na koju si nakapala malo limuna. To će razbiti masnoću skinuti višak sjaja s tvog lica.

Posvjetljivanje kose

Ako već imaš svjetliju kosu, probaj ju dodatno posvijetliti limunovim sokom. Nanesi ga prije nego izađeš van na sunčevu svjetlost i pusti da sunce i limun učine svoju magiju,

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.