Specifičnosti različitih tipova maski od gline za odgovarajuće probleme i tipove kože

Koju vrstu maske od gline odabrati?

Specifičnosti različitih tipova maski od gline za odgovarajuće probleme i tipove kože

Užurbani ritam života i mnogobrojne obaveze s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu često se  odražavaju na našoj koži. Stres, nezdrava prehrana i niske temperature čine svoje. Zbog svega toga je koži vrlo važno, osobito zimi, pružiti odgovarajuću njegu te s vremena na vrijeme napraviti dubinsko čišćenje, odnosno detoksikaciju kože. 

Blagodati gline u njezi kože poznate su od davnina, a koristili su je već Egipćani za liječenje raznih kožnih problema. Zbog toga je glina čest sastojak kozmetičkih preparata, osobito onih koji su namijenjeni nečistoj i problematičnoj koži. 

Glina obiluje mineralima i hranjivim tvarima koji potiču čišćenje kože iznutra. Rezultat redovite upotrebe prirodnih maski od gline je čista, zdrava i blistava koža.

Popularnost maski od gline u posljednje je vrijeme rapidno porasla, a sigurno ste i sami već isprobali barem jednu. Ipak, postoje različiti tipovi glinenih maski i svaka od njih ima svoje specifičnosti i tip kože kojemu je namijenjena.

Najpoznatije vrste gline su zelena, bijela, crvena i crna. Svaka od njih sadrži određene minerale, a po sastavu se donekle razlikuju pa su neke namijenjene jako masnoj koži, a druge pak mješovitoj ili osjetljivoj koži lica. Da biste znali koju vrstu gline odabrati, prvo morate znati koji je tip kože imate. 

U nastavku ćemo vas pobliže upoznati s najpoznatijim vrstama gline, kao i njezinim karakteristikama i specifičnostima. 

Zelena glina u sebi sadrži brojne minerale poput kalcija, cinka i fosfora, a maske od zelene gline preporučuju se ljudima s masnom i mješovitom kožom lica. Zelena glina čisti i omekšava kožu, sprečava razvoj bakterija, poboljšava mikrocirkulaciju kože te joj vraća vlažnost. Ima protuupalno djelovanje te pomaže kod uklanjanja viška sebuma. 

Bijela glina (kaolin) također će najbolje odgovarati ljudima s masnom i mješovitom kožom, a potiče čišćenje i detoksikaciju kože te efikasno djeluje na akne i prištiće. Također, pomaže kod uklanjanja viška sebuma s kože. Osim toga, ublažava iritacije na koži, ujednačava ten i posvjetljuje tamne mrlje. Redovitom primjenom maski od bijele gline vaša će koža postati mekša i elastičnija, a pojava akni bit će sve rjeđa. Bijela je glina nježna i blaga prema koži zbog neutralnog ph i antiseptičkih svojstava pa je mogu koristiti i osobe s osjetljivom ili suhom kožom lica.

Crvena glina je dobar izbor za osjetljivu i alergijama sklonu kožu. Dobra je za rješavanje kožnih problema kao što su crvenilo, svrbež i ljuštenje kože. Vrlo je učinkovita u tretiranju zrele kože pa je pogodna za razne anti-age tretmane. Sadrži bogate sastojke i razne minerale koji potiču čišćenje kože. Crvena glina potiče i protok krvi i kisika u koži, a rezultat je sjajna i zdrava koža.

Crna glina sadrži visoku koncentraciju soli i minerala pa je dobra za uklanjanje mrtvih stanica s kože. Potiče cirkulaciju krvi i povoljno utječe na tonus i teksturu kože. Dobar je izbor za osobe koje imaju problema s raznim kožnim oboljenjima kao što su psorijaza i ekcemi.

Bitno je spomenti i specifične vrste glina, kao što je rasul, crvenkasta glina koja pročišćava kožu te montmorilonit, vrsta zelene gline koja uklanja površinske nesavršenosti.

Imate li mješovitu kožu lica, trebali biste isprobati tzv. multimasking. Riječ je o upotrebi više različitih maski za lice, a to će vam pomoći da postignete različite efekte na određenim dijelovima lica. Primjerice, ako vam se čelo masti – potrebna vam je maska za uklanjanje viška sebum, no nema smisla da takvu masku nanosite i na ostale dijelove lica ako je problematično samo čelo. Na ostale ćete dijelove nanijeti masku za sjaj ili pak čišćenje nečiste kože i sl. 

Podijeli s nama svoj #instadetoxritual i osvoji godišnju zalihu Pure Clay maski.


L’Oréal Paris laboratoriji napravili su moćni spoj 3 gline; Kaolin, Montmorilonit i Rasul u kombinaciji sa specijalnim prirodnim sastojcima, za vašu najčišću, najljepšu i najblistaviju kožu te čine pravi izbor ukoliko želite probati multimasking tehniku.

Pure Clay Purifty maska s ekstraktom eukaliptusa, idealna je za masniju i mješovitu kožu jer je pročišćava i matira. Kremasta tekstura maske čisti pore i uklanja višak sebuma čineći kožu pročišćenom i matiranom, bez isušivanja. 

Pure Clay Glow maska obogaćena je biljnim ugljenom koji poput magneta izvlači nečistoće, i čini kožu svježijom i blistavijom. Kremasta tekstura maske intenzivno pročišćava kožu 
čineći je proljepšanom, bez isušivanja.

Pure Clay Exfo maska s ekstraktom crvenih algi pročišćava i ujednačava sve tipove kože. Njezina zrnasta, kremasta struktura vrši piling kože bez isušivanja i postiže sjaj.


Foto: © Voyagerix - fotolia

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.