Smanji bore na svom licu uz ovih pet jednostavnih trikova

Da se odmah ispravimo, nije riječ o trikovima, nema tu neke čarolije, već o navikama koje bi trebala usvojiti, ako dosad nisi

Smanji bore na svom licu uz ovih pet jednostavnih trikova

Koža traži svakodnevnu pažnju, jednostavnu njegu koju ne bi smjela preskakati želiš li da tvoje lice još dugo bude bez bora i mladoliko. Čak i ako imaš pokoju boru, nije kasno da učiniš nešto. Uz nekoliko laganih koraka 'izbrisat' ćeš ih, a nove odgoditi.

Image

Ovo su neobični sastojci iz kuhinje koje će uljepšati tvoju kožu


Za kožu je nepovoljna situacija ljeti kada je izložena suncu i moru, ali i zimi ako si ljubiteljica skijanja jer je sunce jednako jako kad zasja nad skijalištem i nad morem. Loše na nju djeluje i prehrana bogata šećerom, praznim ugljikohidratima, zasićenim masnoćama i konzervansima. Biraj sezonske namirnice, jedi puno voća i povrća te pij vodu, nezaslađene čaj i kavu. Također zaboravi na alkohol i cigarete, želiš li zdravu kožu i blistavu put. 

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Usvoji ovih nekoliko savjeta koje ti donosimo u nastavku i napravi dobro svojoj koži. Ipak je riječ o najvećem organu na tijelu.

Ne preskači kremu za lice

Svakodnevno, ujutro i navečer, na lice, vrat i dekolte nanesi odgovarajuću hidratantnu kremu. U ljetnim mjesecima obvezno sa zaštitnim faktorom, a preporučuje se i tijekom cijele godine.

Izbjegavaj sunce

Da, ono je izvor vitamina D, ali i noćna mora za kožu. Izbjegavaj izlaganje suncu kada je ono najjače, ljeti od 10 do 17 sati. Zaštiti glavu i lice šeširom. Sunčevo zračenje čini da koža ubrzano stari, ali može uzrokovati i puno opasnije posljedice poput raka kože. 

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Koristi kremu za sunčanje

Ljeti ne izazi iz kuće ako nisi nanijela kremu za sunčanje s odgovarajućim zaštitnim faktorom. On će biti veći ako si svjetlije puti. Za lice koristi onu s visokim zaštitnim faktorom - od 30 do 50 SPF. Zimi i dalje koristi kreme za lice sa zaštitnim faktorom. 

Spavaj

Koža se, kao i cijelo tijelo najbolje regenerira u snu. Kvalitetan san ključ je cjelokupnog zdravlja. Potrudi se spavati svaku noć najmanje sedam sati. Prozrači prije odlaska na počinak spavaću sobu, izbaci iz nje sve gadgete, pogasi ekrane i, ukoliko ne možeš i dalje zaspati, uzmi knjigu u ruke.

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Koristi serume za lice

Imaš li sitne bore, serumi će na njih odlično djelovati - izgladiti ih i popuniti. Uz to će smanjiti upale na koži te prikriti sve nepravilnosti - mrljice, pore i crvenilo. 

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.