Službeno je: Ovo će biti najveći make up trendovi u 2020.

Trendovi koje predviđaju poznati svjetski šminkeri

Službeno je: Ovo će biti najveći make up trendovi u 2020.

2020. stigla je i konačno možemo reći da je 2019. bila vrlo važna godina kada govorimo o ljepoti i make upu. Prošlu je godinu obilježila pojava eksperimentalnog i nesavršenog make upa, uglavnom zahvaljujući onome što volimo zvati "Euforija efekt".

Upravo zahvaljujući toj uspješnici HBO-a, njezinim šminkerima i glumcima, vidjeli smo avangardni eyeliner, pregršt dojmljivih sjenila za oči, kao i šljokice raznih boja kojih je bilo posvuda. 

Prošle je godine popularan bio sjajan ten, za razliku od mat efekta, kao i svijetle roze boje za usne, sve kao odgovor dramatičnom konturiranju i highlighterima koji su bili pravi hit godinu ranije. 

Image

Beauty trendovi koji su obilježili proteklo desetljeće


2019. ponovno su oživjeli i neki od trendova iz 90-ih, poput plavih sjenila za oči, crne olovke za oči, kao i sjajila za usne

No što to znači za ovu godinu? Znači samo jedno - ovo je uzbudljivo razdoblje za sve beauty-entuzijaste, jer ono što sada smatramo trendi bez sumnje će se razvijati i razvijati kako bi na kraju očaralo cijelo desetljeće koje je pred nama.

A ovo su trendovi koje za 2020. predviđaju poznati svjetski šminkeri.

1. Naglašene oči

Prema Sofiji Schwarzkopf Tilbury, oči će biti najveći fokus u 2020. kada je u pitanju šminka. Ove je godine naglasak na stvaranju preuveličanih i divnih oblika koristeći široku paletu boja - od lagane roze do hrabrih plavih tonova, svjetlucave sive, zagasite crvene, zlatno zelene... 

Možeš koristiti bilo koju boju: ovaj je trend stvarno zabavan, razigran i dozvoljeno je eksperimentiranje

Ako se boja dobro izblenda i lijepo stopi s ostatkom lica, može itekako naglasiti tvoje oči, stoga ni ne čudi da se ovom trendu predviđa velika popularnost.  

2. Eksplozija plave

Ako ćemo ijednu boju viđati više nego ostale u 2020., onda je to plava, sudeći prema izjavama poznate šminkerice Kelsey Deenihan. 

Plava boja pruža osjećaj mira i spokoja, a ove će godine biti broj jedan. Deenihan predlaže da pronađeš zabavan način nanošenja šminke i da se s njome igraš i eksperimentiraš.

3. Bijeli tuš za oči 

Plavu boju sjenila upari s bijelim tušem kako bi stvorila savršen kontrast, jer šminker Patrick Ta, koji surađuje s mnogim poznatim damama poput Due Lipe i Gigi Hadid, predviđa sve veću popularnost netradicionalnih boja tuševa za oči

Bijeli i krem tuševi bit će najveći trendovi ove godine, posebno za one koji se "boje" tradicionalnog crnog. 

4. Tuš za oči u boji

Uz bijeli, 2020. bit će nastavak trenda tuševa za oči u boji koji je bio omiljen u 2019. Pastelne i neonske boje bit će među najpopularnijima, posebno ako se stvori kontrast sa sjenilom. 

Patrick Ta predlaže kombiniranje roza s crvenom bojom, plave s narančastom, ili bilo koje druge kombinacije koje čine savršen kontrast

Šminkerica i ambasadorica Dior Makeupa Sabrina Bedrani slaže se da će ovaj trend eksplodirati u 2020., upravo zato što je to zabavan način eksperimentiranja bez previše rizika

5. Klasični trendovi

Šminkerica Monika Blunder, koja surađuje s glumicama Amandom Seyfried i January Jones, smatra da će 2020. ostati vjerna i nekim klasičnim make up trendovima, poput crvenog ruža, koji nikada ne izlazi iz mode.

To je odlična stvar jer, iako volimo eksperimentirati, nikada se ne bismo mogli odvojiti od legendarnog crvenog ruža ili, primjerice, tuša za oči.  

6. Sjajni ten

Još jedan trend koji predviđa Tilbury jest sjajni ten, koji se nastavlja iz 2019. Sjaj nikada ne izlazi iz mode, sve od kad smo se prvi puta susreli s highlighterima, a 2020. označit će pravi boom proizvoda za sjaj kože kako bi se postigao ultimativni sjaj.

Osim sjaja na licu, sve je učestaliji i sjaj na kapcima, usnama i obrazima, pa se i sjajilima za usne predviđa velika popularnost. 

7. Hibridi šminke i proizvoda za njegu kože

Sve više i više ljudi postaje svjesno i zabrinuto oko toga kakve proizvode stavljaju na svoja lica, pa se očekuje porast proizvoda koji, osim što uljepšavaju, brinu i o njezi kože i dobri su za nju. 

Pažnja više nije toliko usmjerena na šminku i izgled koliko na rutinu njege kože, a nikako nije loše uložiti malo više u proizvode koje stavljamo na svoju kožu

8. Prirodna šminka

Kada je riječ o puderima, iako smo posljednjih godina vidjeli porast ultra mat formula za prekrivanje, Patrick Ta kaže da je 2020. u laganom i prozračnom tonu. 

Smatra da će ove sezone u središtu pozornosti biti prirodniji proizvodi, a za proljeće 2020. vrijedi jedno pravilo - manje je definitivno više

Ove godine, dakle, uzimamo pauzu od kože lažnog izgleda, pretrpane raznolikim proizvodima, od pudera do rumenila, i prednost dajemo realističnom i čistom tenu.

9. Održiva šminka

U 2019. vidjeli smo porast održivih beauty brendova, a isto se nastavlja i ove godine. Brendovi su sve više svjesni toga što otpad čini okolišu, pa su se obavezale na smanjenje nepotrebnog otpada, često smještajući svoje proizvode u ambalažu bez plastike

Neki čak doniraju dobrotvornim udruženjima za okoliš, podupirući čišćenje oceana, programe recikliranja i druge napore. 

Deenihan i Ta znaju da je ovo više od pukog trenda, a predviđaju da će održivost i dalje biti ozbiljna tema u 2020. i godinama koje su pred nama.


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.