Savršena manikura kod kuće u samo 10 jednostavnih koraka

Svjesne smo da lijepi nokti trenutno nisu od životne važnosti, ali svakako nam mogu donijeti malo sreće i veselja u ove teške dane

Savršena manikura kod kuće u samo 10 jednostavnih koraka

Tvoj omiljeni salon za uljepšavanje zatvorio je svoja vrata te je sada briga o noktima pala na tebe. No ne moraš brinuti, do savršene manikure možeš doći i u vlastitom domu u samo nekoliko koraka i uz pomoć osnovog pribora. Kako bi manikura izgledala savršeno važno je da provedeš dovoljno vremena ne samo lakirajući nokte nego i njegujući ih. Zato nikako nemoj preskakati niti jedan od navedenih koraka

1. Očisti nokte odstranjivačem laka čak i ako nemaš lak na njima. 2. Skrati i oblikuj nokte, a po potrebi ih zagladi posebnom rašpicom.

Ariana Grande Scream Queens GIF from Screamqueens GIFs


3. Na kutikulu, odnosno kožu oko nokta, nanesi malo kokosovog ulja i umasiraj ga. Nakon toga kutikulu poguraj prema gore ružinim štapićem ili plastičnim alatom, nikako metalnim. 4. Napravi piling kože na rukama. Ako nemaš sredstvo za piling, jednostavno pomiješaj žlicu kokosovog ulja i šećera, a po želji možeš dodati i malo eteričnog ulja čajevca.  5. Na nokte nanesi jedan sloj podlaka kako bi ih zaštitila od boje samog laka i produljila trajanje manikure.

2 GIF from Nail GIFs


6. Nanesi prvi tanki sloj laka u boji. Pripazi da prilikom lakiranja ne dodiruješ kutikulu jer će se u tom slučaju manikura brže uništiti. 7. Nakon otprilike dvije minute, nanesi drugi sloj laka u boji.

Spring Nail Idea GIF from Nails GIFs


8. Nanesi nadlak kako bi zaštitila svoju manikuru. Nadlak će sakriti sitne nepravilnosti koje si možda napravila prilikom nanošenja laka u boji. 9. Počisti nepravilnosti odstranjivačem laka i pričekaj barem 30 minuta da se manikura osuši. 10. Namaži ruke i nokte hidratantnom kremom. Pritom ih možeš i masirati kako bi u potpunosti zaokružila ovaj opuštajući tretman. 

Nails Nailsdone GIF from Nails GIFs


Ako si pažljivo pratila sve upute, manikura bi ti trebala trajati i do dva tjedna. Isti tretman možeš ponoviti i na svojim stopalima i tako si priuštiti pravi spa tretman bez napuštanja doma. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.