Rosé Aperol Spritz

Dodaj boje u svoju kosu: I to nijansu omiljenog ljetnog koktela

Nijansa inspirirana narančasto-ružičastim twistom klasičnog koktela koji prosecco mijenja s rosé vinom jedan je od najvećih trendova u boji kose ovog ljeta

Rose Aperol Spritz kosa.jpg
Foto: Unsplash/Profimedia

Sanjaš o tome da s društvom upiješ malo sunca i ispijaš Rosé Aperol Spritz na mirnoj terasi omiljenog kafića? I mi, iako ovo promjenjivo proljetno vrijeme znači da ćemo možda morati pričekati još malo prije nego što uspijemo ostvariti naše snove.

Image
Sve nijanse sive

Ovih pet nijansi u bojenju kose bit će hit sezone

Osim ako ne slijedimo primjer brojnih influencerica i slavnih dama poput Busy Philipps i ne odaberemo omiljeni ljetni koktel kao inspiraciju u boji kose.

Pokazujući svoj novi izgled u emisiji Watch What Happens Live, glumica je objasnila da je nijansa inspirirana upravo ovim narančasto-ružičastim twistom klasičnog koktela koji prosecco mijenja s rosé vinom.

Bez obzira kako radije zvala ovu boju kose, ne može se poreći da se radi o trenutno najpopularnijoj nijansi na društvenim mrežama, a to je potvrdila i Zoë Irwin, stručnjakinja za trendove boja iz Wella Professionals. "Ovog ljeta biraju se intenzivnije boje poput ove. Rosé Aperol Spritz mješavina je ružičaste i koraljne narančaste boje, uzimajući dva tona i stvarajući ton između njih. Ljudi iz pandemije izlaze s puno snažnijom željom za živopisnim bojama, a veliki trendovi boja za ovo ljeto velikim dijelom su proizašli iz intenzivne digitalne svijetle boje i tonova koje smo navikli gledati na svojim TV ekranima", rekla je za portal Stylist.

Image
Foto: Profimedia

Adam Reed, kolorist iz L'Oréal Professionnel, dodaje: "Već smo neko vrijeme usred pastelnog trenda boja kose. Ne samo da je ova narančasto-ružičasta nijansa živopisna i zabavna za ljeto, već ima i prekrasnu izblijedjelu dozu koja nudi toliko različitih boja u jednom izgledu."

On dodaje da je ljepota ovog izgleda upravo u svestranosti boje: "To može biti bilo što, od jarko narančaste, crvene i bakrene nijanse do koraljnih nijansi, a može se postaviti ili u svjetlosne i uokvirene okvire lica ili kao cjelovita boja. Mogućnosti su bezbrojne."

Kome najbolje pristaje Rosé Aperol Spritz trend?

Reed kaže: "Volim ovu svijetlu koraljnu i narančastu nijansu, jer tako svestrana boja može se prilagoditi svakom pojedincu. Uvijek se temeljito posavjetujte sa svojim stilistom prije bilo kakve promjene boje kako biste razgovarali o održavanju i kako će ovaj izgled funkcionirati na vašem tipu kose i prirodnoj boji."

"Oni koji imaju već svjetlije boje kose mogu se odlučiti za super živahnu platinastu boju koralja, dok bi oni s tamnijim osnovama trebali odabrati bogatije nijanse naranče ili mješavine koraljnih i jagodičastih tonova kako bi dobili svijetlu narančasto-ružičastu."