Reci zbogom miteserima pomoću nove metode čišćenja uljem koju odobravaju kozmetičari

'Oil clenasing' novi je hit u svijetu ljepote, a napraviti ga možeš i sama u vlastitom domu, evo kako

Reci zbogom miteserima pomoću nove metode čišćenja uljem koju odobravaju kozmetičari

Čišćenje lica uljem nam se može činiti kao kardinalni kozmetički grijeh, ali prema mnogim pozitivnim iskustvima ljudi diljem svijeta, možda i nije tako luda ideja

Image

Korejska tajna ljepote leži u ovim odličnim 'sheet' maskama za lice


Sve smo do sada vjerojatno svjesne koliko je piling kože i uklanjanje viška masnoća, mrtvih stanica kože i nečistoća važno kako bi spriječile nastanak novih prištića i mitesera. Tradicionalno za to koristimo mehanički ili kemijski piling, ovisno o tipu kože. Mehaničkim pilingom pomoću hrapavih čestica fizički uklanjamo nečistoće, dok kemijski piling uklanja cijeli jedan sloj kože, a s njime i ostale nečistoće.


Iako nam takva vrsta pilinga zbilja pomaže postići meku i čistu kožu, ponekad može biti previše agresivna i ukloniti sav sebum koji je potreban koži kako bi zadržala vlagu i elastičnost. Upravo zato se netko dosjetio da bi umjesto mehaničkog i kemijskog pilinga za čišćenje kože mogli koristiti ulje. 

Princip na kojem se zasniva ova metoda je 'slično se otapa u sličnome'. Sve smo tu lekciju naučile još u osnovnoj školi na satu kemije, ali vjerojatno od tada na to nismo niti pomislile. No sada kada razmislimo, ima smisla. Masne naslage koje začepljuju naše pore vrlo se efektivno tope u uljima i tako naša koža ostaje čista, ali istovremeno nahranjena

Koju vrstu ulja koristiti?


Kod ove metode je vrlo bitno i koju vrstu ulja ćeš koristiti. Kokosovo ulje postalo je obožavano u beauty svijetu, ali za ovu metodu nije najbolje jer i samo može začepiti pore, pogotovo ako je tvoja koža sklona aknama. Biljna ulja poput suncokretovog i repičinog također nisu dobar izbor jer nemaju dosta fitonutrijenata koji će hraniti tvoju kožu. 

Za kožu sklonu aknama najbolje je izabrati hladno prešana, nerafinirana i organska ulja poput arganovog ulja, ulja sjemenki grožđa i bademovog ili konopljinog ulja koji su prepuni antioksidansa koji će štititi tvoju kožu. Za osjetljivu kožu koristi ekstra djevičansko maslinovo ulje, ulje avokada ili jojoba ulje

Kako kožu očistiti uljem?


Ova metoda je vrlo jednostavna. Lice dobro operi omiljenim sredstvom za čišćenje i umij se toplom vodom. Zatim ulje po izboru obilno nanesi na lice i ostavi da stoji 15 do 30 minuta, ovisno o tome koliko je koža prepuna mitesera. Nakon tog vremena namoči ručnik toplom vodom i blago kružnim pokretima masiraj dijelove na kojima se nalaze miteseri. Ako je koža prepuna mitesera, trebala bi ih čak moći vidjeti na ručniku. 

Nakon toga lice opet operi omiljenim sredstvom za čišćenje lica i obilno namaži hidratantnom kremom. Postupak ponovi jednom tjedno. 

Osim za uklanjanje mitesera, ulje možeš svakodnevno koristiti za uklanjanje šminke i zagađenja na koži. Tada ulje na licu drži puno kraće, dvije do tri minute. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.