Puštaš šiške da izrastu? Uz ovih nekoliko frizura ćeš ih uspješno skloniti s lica

Od pletenica do punđe, uz ove ćeš frizure zaboraviti da imaš šiške

Puštaš šiške da izrastu? Uz ovih nekoliko frizura ćeš ih uspješno skloniti s lica

Nakon što doneseš odluku da ćeš šiške pustiti da izrastu, ubrzo ćeš se naći u situaciji kada su šiške nespretne dužine i ne znaš što da radiš s njima. A budući da frizerski saloni trenutačno ne rade, a šiške su ti doslovno posvuda, odluka da ih sama skratiš može ti se činiti posebno privlačna.

Ipak, kako bi to izbjegla, možda je najbolje da posegneš za nekim manje drastičnim opcijama koje ne uključuju škare, a kada se stanje vrati u normalu, možeš se prepustiti u ruke svog frizera. Najlakši je savjet da svoje šiške jednostavno ne diraš i probaš zaboraviti da su ondje - diraj ih što je manje moguće, nemoj ih oblikovati i nikako ih nemoj rezati.

Image

Ove će frizure biti pravi hit u 2021. Koja ti se sviđa?


Ostale opcije za oblikovanje predugih šiški uključuju pribor koji vjerojatno već imaš kod kuće, a ako svoje šiške ne možeš ostaviti na miru i moraš nešto učiniti s njima, imamo nekoliko prijedloga za frizure koje će ti se zasigurno svidjeti, a koje ne oduzimaju previše vremena.

1. Pletenice


Šiške koje su narasle dovoljno da vas dodiruju jagodice mogu postati pletenice. Kosu razdijeli na sredini i s obje strane ispleti pletenice, a zatim ih pričvrsti iza ušiju. Osim toga, možeš napraviti i pletenu krunu duž linije kose - počevši od mjesta na kojem si podijelila kosu i završi tamo gdje šiške prestaju. Ovo je sjajan način da šiške ukloniš s lica.

2. Traka za kosu


Trake za kosu su u posljednjih nekoliko godina doživjele preporod i zabavan su i jednostavan način za podizanje kose, što se posebno odnosi i na dugačke šiške. Šiške jednostavno zabaci unatrag i učvrsti ih trakom za kosu, koje danas dolaze u različitim bojama i dizajnima, pa će ići na svaki outfit.

3. Učvrsti ih ukosnicama


Još jedan jednostavan način sklanjanja šiški s lica jest da ih učvrstiš ukosnicama. Prvo utvrdi na kojem mjestu želiš razdijeliti kosu, bilo po sredini ili sa strane, a zatim ukosnicama pričvrsti šiške. Možeš koristiti ukosnice koje odgovaraju boji tvoje kose, ili pak biserne ili ukosnice s nekim detaljem.

4. Zalizana punđa


Izgled kao da si upravo izišla ispod tuša postao je klasični stil, a to je jedan od najboljih načina stiliziranja dugih šiški. Sada je trenutak kada kosu ne moraš prati svaki dan, a dovoljno je da na svoju kosu staviš malo ulja za sjaj i hidrataciju, a zatim ju počešljaš u punđu. I zapamti, što više na kosi svežeš čvor, bolje će držati tvoje šiške.

5. Kopča s prednje strane


"Daleko od očiju, daleko od srca" najbolji je pristup za njegu dugih šiški. Ako ih ne vidiš, odupireš se porivu da im uzmeš škare, a što ih dalje držiš od lica, manja je vjerojatnost da ćeš ih stalno dodirivati. To ćeš najbolje postići učvrstiš li šiške kopčom s prednje strane, što može izgledati doista šik.