Provjerile smo koje pogreške u šminkanju te čine starijom, pa ih je bolje potpuno izbjegavati

Možda svakodnevno radiš neke od ovih pogrešaka, a da toga nisi ni svjesna. Uz ove trikove možeš istaknuti ljepotu lica i smanjiti bore

Provjerile smo koje pogreške u šminkanju te čine starijom, pa ih je bolje potpuno izbjegavati

Dobra šminka svakako može ublažiti bore i godine na licu te istaknuti ono najbolje. Međutim, isto tako loši potezi kista mogu dodati koju godinu više i naglasiti ono što žene često žele sakriti. Donosimo ti popis najčešćih pogreška pa možeš provjeriti radiš li neke od njih:

1. Pretamni eyeliner

Crni eyeliner jednostavno daje preveliku oštrinu licu bez obzira koliko godina imaš. A kada koža na očima postaje tanja i sve je naboranija, nema razloga da stavljaš crni eyeliner. Na taj način samo ističeš umor. Umjesto toga, odaberi neku mekaniju boju koja će istaknuti tvoje oči. Za plave oči to može biti bakreno smeđa, a za zelene oči to je boja šljive, dok je smeđe oči najbolja mornarsko plava. 

2. Zanemaruješ svoje obrve

U devedesetima su mnoge žene "ostale" bez obrva, a sada je vrijeme da pustite prirodni oblik. Obrve daju oblik licu, ako trebaš pomoć šminke naravno da ćeš pronaći dobro olovku za obrve. Uz pravu šminku za obrve lice će izgledati mlađe i vedrije, zapravo kao da si bila na botoxu, piše Health.

Image

Najbolji ruževi koji neće dodatno isušiti tvoje usne tijekom zime

3. Odabir pogrešnog korektora

Najvažnija je prava boja. Ako je tvoja koža prirodno sklona podočnjacima, dobra je koristiti korektor. Za kožu svijetlih tonova najbolji je korektor s ružičastim nijansama, dok je za tamnu kožu najbolji korektor s narančasto-žutom nijansom. 

4. Nanošenje olovke za oči

Ako si vjerna iscrtavanju donjeg kapka vrlo je važno da opet razmisliš o tome kako ga nanosiš. Neka linije budu mekane kako bi "okvir" oka bio nježan i što prirodniji. Koristi nježnije boje, a linije neka budu tanke.

5. Loša podloga

Dobra podloga kao što su puder ili primer koji hidratizira popunit će bore i pripremiti lice za korektor i sjenilo. Lice će biti glatko i spremno za nanošenje boja koje će osvježiti lice. Kako bi lice bilo lijepo našminkano najvažnije je staviti dobru podlogu.

6. Sjenila za oči u prahu

Možda već godina koristiš sjenila u prahu, ali vrijeme je za kremasta sjenila. Problem sa sjenilima u prahu je što će završiti u svakoj bori ili liniji. Kremasto sjenilo bit će lijepo na koži i uz dobru podlogu izdržat će cijeli dan.

7. Šminka sa šljokicama

Ovo je dobro za situacije samo kada ideš u maškare ili nastupaš na nekom koncertu. Zbog sjenila s previše šljokica možeš se osjećati mlađe, ali možeš dobiti i posve suprotan efekt. Zbog ovakvih sitnica izgledaš starije. Umjesto da šminka uljepšava ten, ovakva šminka pogoršat će izgled kože i bora. Kako bi koža izgledala mlađe koristi neutralne tonove, ako želiš naglašeniji izgled za večer odaberi paletu sa suptilnim svjetlucavim nijansama.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.