Pripremite kosu za jesen

Zaustavite opadanje, ojačajte vlasište, nahranite kosu

Pripremite kosu za jesen

Magla, vlaga, vjetar, hladnoća, smog, sve su to neprijatelji kose s kojima ćemo se suočiti u jesensko-zimskim mjesecima. Donosimo nekoliko korisnih savjeta stručnjaka kako da pravilno njegujete i zaštitite kosu u tim nepovoljnim vremenskim uvjetima, kojima treba pridodati i stres, koji kosa pretrpi zbog čestih kemijskih tretiranja, najčešće bojanja.

Opadanje kose
Opadanje je jedan od najčešćih problema koji se javljaju u jesen. Ako je još kosa i tretirana, jer radite minival, trajnu ili ju često bojite, može se dogoditi da postane lomljiva, krhka, i da gubi sjaj. Svakako u tom slučaju potražite savjet stručnjaka, koji će vam na temelju analize vlasišta preporučiti odgovarajuću njegu te preparate, koji će kosi vratiti zdrav izgled, obnoviti njezinu strukturu te joj očuvati vitalnost.

" Za one koji imaju problem s ispadanjem kose i tankom kosom, kome je kosa izložena stresu zbog bojanja čime joj prijeti preuranjeno starenje, te svima koji žele održati mladost vlasišta kose, namijenjena je nova, posebna linija, koja se temelji na matičnim stanicama različitih biljaka. To je tretman Stamin O’ Rising Complex, čiji je glavni sastojak domaća jabuka, čije se stanice dobivaju posebnim postupcima uzgoja domaće jabuke koja raste u Švicarskoj još od 18 stoljeća. Plodovi dugo zadržavaju svježinu zbog visoke koncentracije kiseline i tanina, koji povoljno utječu na dugovječnost stanica. Matične stanice biljaka čuvaju vitalnost vlasišta, pomlađuju  stanice i odgađaju prirodno starenje folikula vlasi, korijena", objašnjava Jadranka Šepek vlasnica "Jadro Stila", koji na hrvatskom tržištu nudi O’ Rising preparate.   

U ovom su kompletnom tretmanu osim stanica jabuke prisutni i drugi sastojci. Primjerice, kofein, antioksidans koji potiče rast kose, ginko biloba koji omogućuje bolji dovod kisika do vlasišta, zatim glikoproteini, glutamin, proteini soje, menta, žalfija. Za borbu protiv prijevremena gubitka kose i njezina prekomjernog opadanja  postoji i crvena linija, u kojoj su šampon s biljnim ekstraktima koprive, timijana, kalendule, kadulje, losion koji hrani kosu i  sprečava opadanje slabe i tanke kose, eterično ulje, koje se nanosi direktno na tjeme ili se umiješa u maske i kupke, te hranjiva maska sa svilenim proteinima. "Masku uvijek treba isprati s kose. Ona ima snažnije djelovanje nego uobičajeni balzam za kosu, koji nanosimo nakon šampona.  Može se držati i do 15 minuta ako je kosa nakon povratka s mora ispucana i slaba, a optimalno je vrijeme masku ostaviti da djeluje nekoliko minuta", savjetuje naše čitateljice J.Šepek.

Osjetljivo vlasište  
"Osjetljivo vlasište je ono koje ima neki problem. Stres i onečišćen okoliš narušavaju ravnotežu našeg organizma i pomažu stvaranju slobodnih radikala, čiji se utjecaj može osjetiti na kosi i koži tjemena, zbog čega dolazi do ispadanja kose, pojave peruti, masne kose, koja postaje krhka i beživotna. Za njezinu revitalizaciju koristi se antioksidacijski serum, koji je rađen iz pupoljaka različitih biljaka, šipka, bukve, maslina, sadrži proteine riže, pantenol, ekstrakt pupoljka borovnice, breze. Vraća ravnotežu  u ciklus rasta i obnove kose ", ističe sugovornica portala Žena.hr,  Jadranka Šepek.  Napominje kako je iznimno važno pravilno njegovati kosu. "Ako imate problem (perut, lomljivost, masna kosa ili neki drugi)  najprije treba njega rješavati, zatim izabrati kvalitetan šampon, masku ili ampule te odgovarajući lak, pjenu ili drugi preparat za styling kose, koji bi svakako trebao imati UV zaštitu."

Piling kose
Kako bi se vlasište pripremilo za korištenje odgovarajućih preparata i kako bi oni imali što bolji učinak, preporuča se prije pranja kose, prije tretmana, nanijeti O’ Rising losion za tjeme. Radi se o biljnoj smjesi, koja otvara pore, skida sve nečistoće, priprema vlasište za tretman. Može se koristiti prije svakog pranja kose, bitno ga je nanijeti prije šamponiranja. Postoji i čistač kose od pjene, laka, voska, svega što svaki dan u manjoj ili većoj mjeri nanosimo na kosu. Alga Hidro gel čistač sadrži morske alge, morski kofein, trebalo bi ga nanijeti prije trajne, dakle u frizerskom salonu, jer je namijenjen profesionalnoj upotrebi.  
Zbog vremenskih nepogoda, zagađenog okoliša, stresa, nekad i zbog teških bolesti, kosi je narušena prirodna struktura, uslijed čega gubi ljepotu, sjaj, prerano stari, javljaju se razni problemi. To može biti opadanje kose, seboreja, masno vlasište,  problem veoma suhe kose, perut. Zato kad uočite određene promjene na kosi, potražite mišljenje stručnjaka. U Jadro Stilu rade svakodnevne analize vlasišta, na temelju koje daju savjete o njezi kose i pravilnoj primjeni odgovarajućih preparata.

(M.G.)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.