Povoljno i kvalitetno: Avon Life by Kenzo Takada

Recenziramo žensku i mušku verziju novog Avon parfema - Avon Life

Povoljno i kvalitetno: Avon Life by Kenzo Takada

I ovog tjedna ponovno spajamo rubriku Povoljno i kvalitetno s Test zonom jer smo imali prilike isprobati novi Avonov miris – Avon Life by Kenzo. Mi smo isprobali žensku i mušku verziju parfema, a svoje utiske s vama dijelimo u nastavku. 

Svima je dobro poznato da Avon po izuzetno pristupačnim cijenama nudi prilično kvalitetne parfeme čija postojanost se može uspoređivati i sa nekim mnogo skupljim parfemima. U mojoj kolekciji parfema uvijek bude nekoliko Avonovih mirisa. Isprobala sam ih dosta i nijedan me nije razočarao. Stoga me obradovala prilika da isprobam i najnoviji Avonov parfem koji je nastao u suradnji s Kenzom Takada. 


Image


Image


Evo što za novi miris kažu iz Avona: Avon Life novi je miris koji je poznati dizajner Kenzo Takada kreirao kako bi reflektirao svoju filozofiju života: živi život lijepo. Najvažniji sastojak mirisa – ljubičica - donosi osjećaj nepokolebljive pozitivnosti koja se nalazi u srcu svih Kenzovih kreacija, ali i njegove osobnosti.  Korištenje ljubičice daje mirisu slatku svježinu. Uzgaja se na području Egipta i Grasse, Francuska, željeni cvat je cijenjen po svojim listovima koji su destilirani u sofisticirano mirisno ulje. Miris za žene također donosi energične citrusne note bijelog čaja u vrhu mirisne piramide i bezvremenski toplu, cvjetnu baznu notu cvijeta irisa. Iris je jedan od najskupljihih mirisnih sastojaka, priprema se dugih 7 godina i mirisu daje posebnu dubinu i kvalitetu. Miris za muškarce opojno miriše na gornju notu crnog papra i toplu drvenastu bazu Virginia cedrovine.

U nastavku pročitajte moj dojam za žensku i mušku verziju ovog parfema.

O Avon Life mirisu za žene

Što kaže Avon:Svijetao i energičan, ovo je ženstveni miris slojevitih delikatnih cvjetnih nota s bazom bijelog čaja. Sastojak koji je prava zvijezda mirisa je zapanjujuća ljubičica, koja mirisu daje eleganciju i jasnoću. Balansiran suptilnim notama bijelog božura i esencijom sakure, miris nas dovodi do toplog i senzualnog završetka, do neprijeporne privlačnosti koja traje cijeli dan.

Gornje note: lopoč, bijeli čaj, crvena jabuka Srednje note: ljubičica, bijeli božur, esencija sakure   Baza: iris, pachouli Avon Life for Her EdP, 50 ml Regularna cijena 265knŠto ja kažem?

Iako ja više volim puderaste note i pomalo gurmanske parfeme, kad sam prvi put pomirisala ovaj parfem, izuzetno me privukao i jedva sam čekala da ga isprobam na svojoj koži. Prvo što mi je palo na pamet kad sam ga pomirisala su buket cvijeća i svježina. Miris me asocirao na svježinu koju donosi proljeće. Nenapadan je, ležeran i lepršav. Onako, nosiv za svaki dan i u svakoj prilici. Prilično je postojan, a na mojoj se koži osjetio i nekoliko sati nakon špricanja. 

Dizajn parfema je vrlo lijep. sama bočica parfema je slatka i elegantna, a poklopac je u obliku ljubičice što cjelokupnoj ambalaži daje jedan profinjen izgled. 

Image


Image


Za mene je ovo više dnevni miris, ponajviše zbog svoje ležernosti. Nije previše napadan i nekako je suptilan, čak i decentan. Sve u svemu savršen parfem za svaki dan!  

O Avon Life mirisu za muškarce

Što kaže Avon: Ovaj moderan, no ipak izrazito muški miris donosi profinjenu mješavinu začina i aroma. Struktura mirisa otvara se hrabrim gornjim notama crnog papra i borovice, prije nego što otkriva toplo srce ljubičice, geranija i zvijezdamog anisa. Bogata Virginia cedrovina stvara duboku bazu, trajan dojam za cijeli dan. Gornje note: crni papar, bobice borovice, svježi čempres Srednje note: lišće ljubičice, geranij, zvjezdani anis Baza: Virginia cedrovina, mošus, korijen perunike Avon Life for Him EdT, 75 ml Regularna cijena 235knŠto ja kažem?

Muška verzija Avon Life parfema također me oduševila, možda čak i više od ženskog izdanja. Oštriji je i dominantniji, što se i očekuje kad je muški miris u pitanju. 

Vrlo je lijep i ugodan, nije pretjeran, muževan, ali u umjerenoj dozi. Također vrlo postojan na koži, a nenametljiv. Odličan kao dnevna, ali i večernja varijanta za muškarce koji ne vole napadne mirise. 


Image


Sve u svemu, možemo zaključiti da je Avonova suradnja s dizajnerom Kenzom Takada bila pun pogodak jer su rezultati i više nego odlični, a ovaj će parfem zasigurno mnogima postati jedan od omiljenih Avonovih mirisa. 


By: Kovrčava Sue