Pitala sam vizažisticu Mihaelu kako izabrati savršeni puder i pravilno se našminkati u par koraka

Mihaela Miklić RTL-ova je šminkerica i sva ona lijepa lica koja svakodnevno gledaš na televiziji, prije nego stanu pred kamere, prolaze kroz njezine vješte ruke

Pitala sam vizažisticu Mihaelu kako izabrati savršeni puder i pravilno se našminkati u par koraka

Šminka postoji kako bi istaknula adute i prekrila nedostatke i nije dobro kada se dogodi suprotno. Zato sam na najboljem mogućem mjestu zatražila savjete o tome kako se pravilno našminkati, izabrati savršeni puder i najbolji ruž, a to je u šminki RTL-a.

Dugogodišnja šminkerica Mihaela Miklić nesebično je sa mnom podijelila svoj trikove i u osam koraka objasnila kako se našminkati kao profesionalka. 

Image

Uz ove ćeš trikove svoje omiljeno rumenilo nanijeti savršeno baš svaki put
1. Puder

"Ovo je osnova svakog make up-a, a možeš ga aplicirati beauty blenderom, četkicom ili prstima. Ja ga volim pomiješati s malo hidratantne kreme i nanijeti prstima. Jako je važno odabrati pravilnu nijansu pudera. Moj savjet je da prilikom kupovine, proizvod testiraš na vratu, a ne na licu, jer ćeš tako vidjeti odudara li puder ili ne i izbjeći crtu u nijansi lica i vrata", kaže Mihaela.

Vjerojatno si imala priliku vidjeti kod žena taj nezgodni prijelaz u nijansama pudera s lica na vrat, a možda ti se i samoj dogodilo. Teško je uočiti na sebi jer se najbolje vidi iz profila. Kako bi izbjegla ovu početničku pogrešku u šminaknju, poslušaj Mihaelu i kod kupnje pažljivo biraj puder.

2. Korektor

"Izaberi 1-2 nijanse svjetliji od svog tena, lagano ga nanesi na podočnjake i druge nepravilnosti na koži (ukoliko postoje). Ako imaš masnu kožu dobro je koristiti i puder u kamenu. On će odlično matirati sjaj koji se javlja kod kože lica, uglavnom na čelu, nosu i bradi", dodaje Mihaela. 

4. Sjenilo za oči 

"Danas na tržištu postoji velika paleta sjenila koja te neće 'opaliti po džepu', a dovoljno je da si priuštiš barem jednu takvu u nijansama koje voliš. Mnoga sjenila ili palete sjenila dolaze s aplikatorom, no on nije u pravilu uvijek najbolje rješenje za nanošenje šminke. Koristi ga ako želiš jači intenzitet sjenila, no obavezno ga izblendaj kistićem", otkriva RTL-ova šminkerica jedan od trikova koje svakodnevno koristi u svome poslu.
5. Maskara 

"Bitno je da pronađeš onu koja ti najviše odgovara. Osobno ne volim rijetku teksturu jer mi stanji trepavice i potpuno im promijeni oblik i gustoću. Maskara je tu da ti otvori oči i vizualno ih učini krupnijima, a ne obratno", iskreno će Mihaela. 

Nakon pudera, korektora, sjenila i maskare na redu je omiljeni predmet iz ženske torbice - ruž za usne. Dok mnoge ne koriste puder, rijetko koja žena iz svog doma izlazi, a da nije nanijela ruž. One energičnije birat će intenzivnije nijanse, najčešće crvene, dok će ostale usne istaknuti nekom nježnijom bojom.

6. Ruž za usne

"Ruževe dijelimo na mat i kremaste. Kod ruževa za usne, posebno onih mat, treba biti pažljiv. Oni nisu nimalo vlažni pa bi prije nanošenja trebalo napraviti piling usana kako bi maknula višak kože i izbjegla efekt ispucalih usana. Isto tako prije nanošenja mat ruža, usne je dobro hidratizirati kremom.

Kremasti ruževi su standard koji žene najviše koriste. Razmazivi su, mekani, lako se aplicira, ali zbog svoje teksture jako je bitno olovkom obrubiti usne kako bi spriječili razlijevanje preko ruba usana.

Tu su još i sjajila za usne. Meni osobno su najdraža ona nisko pigmentirajuća koja samo daju sjaj. Zahvaljujući sjajilu usne izgledaju mekano i prirodno", kaže šminkerica te s ruža prelazi na rumenilo, otkrivajući mi još jedan trik.

Image


(FOTO: Pexels)

7. Rumenilo 

"Prilikom odabira rumenila obrati pažnju na boju usana. Lagano nanošenje rumenila, čini tvoj ten blistavim i zdravim, no važno je ne pretjerati s količinom jer tada cjelokupni makeup pada u vodu", kaže Mihaela i dodaje: "Za pravilno nanošenje rumenila, potrebna ti je odgovarajuća četkica. Kad naneseš rumenilo na četkicu, obvezno ukloni višak. Dovoljno je da ju malo protreseš i višak će nestati".

Image


(FOTO: Pexels)

8. Olovka za obrve

"Za potpuni efekt našminkanog lica ne smiješ  zaboraviti istaknuti obrve. Netko preferira sjenila za obrve, netko olovke, netko maskare. Boja obrva uvijek mora biti usklađena s tvojim tenom i bojom kose", završava RTL-ova šminekrica.

Uz ovih nekoliko odličnih savjeta Mihaele Miklić brzo ćeš ovladati kistićima, četkicama, maskarom, rumenilom i puderom. Umjesto da nakon ručka izađeš van, smjesti se pred ogledalo i vježbaj šminkanje. Ubrzo ćeš biti u stanju u nekoliko se minuta savršeno našminkati pa, kad prođe karantena, u svom najboljem izdanju prošetati sunčanom stranom ulice.