Odluči se za neku drugu

Preskoči ih: Pet frizura koje nikako ne laskaju ženama s tankom kosom

Neke žene nisu blagoslovljene gustom kosom, a ako si i ti jedna od njih, ovih pet frizura trebala bi izbjegavati jer nikako ne laskaju ovom tipu kose

profimedia-0416329185.jpg
Foto: Profimedia.hr

Duga, gusta kosa pojam je ženstvenosti, no nažalost, nemaju svi takvu kosu. Neke žene muku muče s tankom kosom sklonom lomljenju, a ako si i ti jedna od njih, sigurno stalno razmišljaš o tome kakve frizure najbolje pristaju tvom tipu kose, a da ju dodatno ne spljošte i dodaju joj volumen.


Image
Ništa bez prave frizure

Tanka kosa bez volumena? Onda su ove frizure baš za tebe

Svi tipovi i teksture kose imaju svoje prednosti i nedostatke, ali na tankoj kosi može biti teško stvoriti dugotrajan volumen i oblik. Zato je ključno odabrati najbolju frizuru za tanku kosu koja će izvući maksimum čak i iz one najtanje kose. Jer, ako odabereš pogrešnu frizuru za tanku kosu, možda ti kosa neće stajati onako kako bi željela, bez obzira na to koliko proizvoda za oblikovanje kose koristila.

O najboljim frizurama za tanku kosu već smo pisale, a kako bismo ti olakšale izbor, u nastavku smo izdvojile pet frizura koje bi trebala izbjegavati ako imaš tanku kosu. Frizer Mark Blake je za Who What Wear podijelio pet najgorih frizura kojih se trebaš kloniti jer one nikako ne laskaju tankoj i lomljivoj kosi.


POGLEDAJ VIDEO: Što su hijaluronski fileri, kada se koriste i koliko traju?

Frizure s previše slojeva

Prve na listi su frizure koje sadrže previše slojeva i njih bi svakako trebala zaobići ako imaš tanku kosu. "Izbjegavaj frizure poput coupe sauvage. Fina i tanka kosa jednostavno nema dovoljno snage da 'drži' ovakvu frizuru", kaže Blake.

'Rachelica'

Iako su frizure inspirirane devedesetima sada posebno popularne, Blake preporučuje da izbjegavaš frizure poput Rachelice ako imaš tanku kosu, jer i ove frizure karakteriziraju slojevi koji baš ne izgledaju najbolje na tankoj kosi.


Duga kosa s kratkim slojevima

Dugu kosu s previše kratkih slojeva najbolje je izbjegavati ako imaš tanku kosu, kaže Blake. Tanka i fina kosa može se lako lomiti, još lakše ako je duga, a previše slojeva može učiniti da finija kosa izgleda spljošteno ili mlohavo.

Undercut frizure

Undercut frizure (gdje duža kosa ide preko obrijanog ili ošišanog dijela) također je najbolje izbjegavati. "Ako imaš tanku kosu i ako obriješ velik dio kose, neće ti ostati dovoljno kose da ju raširiš duž cijele glave", kaže Blake.

Duge frizure

Ako imaš tanku i ravnu kosu, trebala bi pripaziti da ne izraste preduga. Ovaj tip kose sklon je lomljenju ili stanjivanju, a zbog toga tvoja cjelokupna frizura može izgledati neuredno, kaže Blake.


Možda će te zanimati

Image
BEZ ŠTETNIH SASTOJAKA

Najbolje prirodne kreme iz drogerija za svjež izgled i zdravu kožu

Image
SVAKODNEVNI OUTFIT

Imaš li već svoj par? 15 najljepših širokih traperica koji se pojavljuju kroz tri modela