Poput čarolije

Parfemi na bazi feromona koji će muškarcima 'zavrtjeti glavu'

Zavrtjeti glavu zvuči pomalo opako, ali feromoni u mirisima navodno bi trebali imati zaluđujući učinak na suprotan spol. Evo koja je tajna ovih privlačnih i uzbudljivih parfema koji su na bazi feromona

profimedia-0321936692.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Zapravo, sve je u dobroj kemiji. Parfemi na bazi feromona postaju sve popularniji, što ne čudi jer obećavaju mnogo - prije svega služe kao tajna tehnika zavođenja. Samo par kapljica ovog parfema trebalo bi biti dovoljno da se višestruko poveća tvoja privlačnost. Zvuči primamljivo, zar ne? No, zašto neki mirisi djeluju na nas kao afrodizijaci?


Image
Foto: Pexels

Društvene su mreže planule kad se pročuo glas o učinkovitom unisex parfemu na bazi feromona naziva Pure Instinct Pheromone Parfum. Ovaj miris navodno djeluje uzbuđujuće - i to kako za muškarce, tako i za žene.

Image
Postojana alterantiva

Traju duže i mirišu fantastično: Parfemska ulja kao zamjena za parfem

Pure Instinct samo jedan od mirisa obogaćen feromonima koji bi svojom kemijskom formulom trebao djelovati na potencijalne seksualne partnere ili partnerice u našoj blizini. U međuvremenu možemo birati između parfema, ulja i mirisnih fluida za tijelo na bazi feromona.

Da se podsjetimo školskog gradiva, feromoni su zapravo složeni organski spojevi koje izlučuju životinje kako bi probudile reakciju kod drugih jedinki iste vrste - između ostalog služe kako bi se privuklo spolnog partnera. Feromone proizovodi naše tijelo, a djeluju na drugu osobu na nesvjesnoj razini. Kod feromonskih parfema namijenjenih ženama glavni je sastojak kopulin (koji žena prirodno luči u vrijeme ovulacije), a koji potiče proizvodnju testosterona kod muškaraca. U mirisima za muškarce glavni je sastojak androsteron koji djeluje privlačno ženama.


"Sposobni smo svjesno osjetiti 10.000 različitih mirisa, dok je još puno više onih koje osjećamo na podsvjesnoj razini", pojašnjava seksualna terapeutkinja dr. Laura Berman.

Dakle, feromonski parfemi djeluju gotovo kao čarolija, ali imaju znanstveno objašnjenje koje stoji iza njihova učinka. Ako te sve ovo zaintrigiralo, evo nekoliko mirisa na bazi feromona koje bi trebala probati:


Diamo Cerruti 1881

Prozračan i ugodan miris za žene koji se zadržava dugo vremena nakon nanošenja.

Yves Saint Laurent Black Opium

Slavni Black Opium sa snažnom notom crne kave, jasmina i badema uvijek ostavlja dojam na sve uokolo.

Sexy Life

Kao što i naziv obećava, ovaj bi miris trebao djelovati dobro na naš seksualni život - i obogatiti ga. Parfem postoji u ženskoj i muškoj verziji.

Pure Instinct

Unisex parfem kreiran u Italiji bazira se na feromonima kopulin i androsteron koji djeluju međusobno privlačno na oba spola.

 Marilyn Miglin Pheromone Perfume

Ovaj topli i zavodljiv miris glavnih nota jasmina, sandalovine i naračinog cvijeta po mnogima je jedan od najintenzivnijih i najboljih feromonskih parfema.

Dior Hypnotic Poison

Mladenački miris na bazi vanilije koje istovremeno poznat i prilično iznenađujuć. Vrlo je prepoznatljiv i najbolji parfem na bazi feromona među obožavateljima Diora.


Možda će te zanimati

Image
BEZ ADTIVA I KONZERVANSA

Dva hit recepta: S ovim specijalitetima gotovim za pola sata započinje nova tradicija mesnih blagdanskih obroka!

Image
VAŽAN KOMAD

Udobni su i topli: Kardigani koji mogu obogatiti zimske outfite