Savršeni za proljeće

Zamahni kosom i neka sve miriše - najbolji parfemi za kosu

Želiš da sve oko tebe zamiriše kad zamahneš kosom? Predstavljamo ti mirise za koje se, nakon što smo ih isprobale, pitamo - kako smo uopće živjele bez njih?

pexels-dario-valdes-millan-10401434.jpg
Foto: Pexels

Kapljica tvog omiljenog parfema na vrat, po kapljica na svako zapešće - i spremna si za polazak. A što je s kosom? Zašto i kosa ne bi divno mirisala? Zato postoje specijalni parfemi upravo za upotrebu na kosi. Riječ je zapravo mirisima koji su dizajnirani tako da se 'ulove' za vlasi - i tamo ostaju cijeli dan pružajući zamamni miris. Kvalitetni parfemi za kosu imaju višestruku funkciju: čine da tvoja kosa miriši svježe, ali također pomažu kod otpetljavanja zamršenih vlasi te hidratiziraju kosu.

Image
Foto: Pexels

Multifunkcionalni mirisi

Za razliku od parfema namijenjenih našoj koži, specijalni parfemi za kosu ne sadrže alkohol ili ga sadrže u vrlo maloj količini, jer bi taj sastojak isušio naše vlasi. Mnogi parfemi za kosu sadrže hranjiva ulja, regenerirajući silikon i sastojke koji potiču sjaj kose. Miris za kosu može biti verzija tvog omiljenog parfema ili može biti povoljnija varijanta parfema koji pruža miris svježe oprane kose - što je vrlo praktično ako nekoliko dana nisi stigla oprati kosu ili posjetiti frizera.

Image
Foto: Pixabay

Kome su namijenjeni

Najviše koristi od parfema za kosu imat će oni sa suhom kosom koja se lako mrsi i petlja. Naime, takva je kosa tanja i sklonija oštećenju vlasi pa joj treba dodatna hidratacija. Osim toga, većina žena sa suhom kosom rjeđe treba prati kosu pošto se ne masti. No, iako izgleda čisto, kosa može 'pokupiti' neugodne mirise iz okoline, kao što je dim cigareta ili mirise iz kuhinje. Ovakav će parfem učiniti da kosa miriše kao svježe oprana.

Šampon za suho pranje vs. parfem za kosu

Možda misliš da je miris za kosu nešto poput šampona za suho pranje, spreja koji koristiš u dane u kojima nisi stigla oprati kosu, a želiš kosi dati svježinu i volumen. No, zapravo to nije sličan proizvod. Šampon za kosu je, za razliku od parfema, namijenjen upravo masnoj kosi. Parfem za kosu sadrži ulja, dok je šampon za suho pranje dizajniran tako da upija masnoće s vlasi.

Image
Foto: Pexels

U nastavku donosimo nekoliko naših omiljeni parfema za kosu kojih se, nakon što smo ih probale, više ne želimo odreći.

Aquolina Pink Sugar, parfem za kosu 100 ml, 73,50 kn

Image

Chanel Chance Eau Fraîche, parfem za kosu 35 ml, 519,70 kn

Image

Christian Dior J´adore, parfem za kosu 40 ml, 408,70 kn

Image

L'Occitane Maglica za lice, tijelo & kosu Ruža, 50 ml, 120.50 kn

Image

The Ritual of Sakura, sprej za tijelo i kosu, 50 ml, 159 kn

Image

La Vie Est Belle, silk hair mist, 30 ml, 335 kn

Image

Moschino Toy 2 Bubble Gum, miris za kosu, 30 ml, 262 kn

Image

Violet Musc, uniseks miris za kosu, 100 ml, 280 kn

Image