Ovo su najbolja prirodna anti-aging ulja za kožu (i kosu)

Ova ulja potpuno su prirodna i imaju odlična anti-aging svojstva

Ovo su najbolja prirodna anti-aging ulja za kožu (i kosu)

Postoji mnogo načina na koja ti biljna ulja mogu pomoći – od otpuštanja stresa i liječenja nekih kožnih oboljenja, do vaginalnih infekcija i gotovo svih kozmetičkih potreba. Prirodna ulja čest su sastojak većine kozmetičkih proizvoda a kada ih koristiš u njihovom izvornom obliku pružaju jednu veliku prednost – tako izbjegavaš sve štetne sastojke koji dolaze na dugoj deklaraciji većine kupljenih proizvoda. 

Zbog udjela antioksidansa i hidratacijskih svojstava, biljna ulja su odlična za pomlađivanje kože a možeš ih koristiti i na kosi. Pošto su tvojoj kosi za lijep i mladenački izgled potrebni gotovo isti sastojci koji su potrebni koži, prirodne preparate uvijek možeš koristiti na oba područja. 

Ova se ulja dijele u dvije skupine – bazna i eterična ulja. Bazna ulja sigurna su za izravno korištenje na koži, dok su eterična ulja vrlo jaka pa ih uvijek trebaš pomiješati s nekim baznim uljem. Iako bazna ulja već sama za sebe mogu postići željene učinke, uvijek najbolje djeluju u sinergiji pa ćeš najbolji kućni proizvod dobiti ako pomiješaš ova ulja prema određenom receptu.

Ovo su jedna od najboljih prirodnih ulja za pomlađivanje kože.

Ulje Jojobe

Vjerojatno si već čula za ovo popularno ulje i to s dobrim razlogom. Ovo je jedno od najhidratantnijih baznih ulja na svijetu, a odlična stvar je ta da nije previše masno. Ulje jojobe bogato je dragocjenim sastojcima poput vitamina E, vitamin B kompleksa, silikona, kroma, bakra i cinka.

Ono ima protuupalne učinke zbog čega je odlična prevencija od bora, ali djeluje i na njihovom smanjenju. Zbog ovoga je također odlično za sve kožne infekcije i zacjeljivanje. Pomaže u proizvodnji prirodnog kožnog sebuma koji na najbolji način njeguje našu kožu i kosu, a njegova proizvodnja opada s godinama. Tekstura prirodna sebuma vrlo je slična teksturi ulja jojobe, što ga čini najboljim uljem za suhu kožu i kosu. 

shimmer fallback


Mayam ulje jojobe  44,90 kn

Arganovo ulje

Ovo ulje također je bogato vitaminom E i esencijalnim masnim kiselinama, zbog čega je odlično za hidrataciju suhe kože. Mnoštvo antioksidansa koje krije ovo ulje mogu pomoći protiv mnogih kožnih oboljenja poput ekcema. Omega masne kiseline u Agranovom ulju mažu u učvršćivanju kožnog tkiva i tako smanjuju bore, a redovito korištenje ovog ulja odlična je prevencija protiv bora. Osim toga arganovo ulje poboljšava sposobnost kože da zadržava vodu, što je vrlo važno za elastičnost kože i njen mladenački izgled. 

shimmer fallback


Oleotherapy arganovo ulje  81,90 kn

Ulje sjemenki nara

Ulje sjemenki nara još je jedno odlično bazno ulje koje uz mnoga ljekovita svojstva ima i svojstvo pomlađivanja kože. Ovo je ulje tamnocrvene boje što ukazuje na bogatstvo bioflavonoidima. Bioflavonoidi i masne kiseline prisutne u ulju sjemenki nara, čine ga odličnim za njegu kože nakon sunčanja i sprječavanja starenja kože pod utjecajem UV zračenja. Ovo ulje prema nekim studijama čak ima SPF 6, zbog čega se smatra dobrim dodatkom kremama za sunčanje (no nije preporučljivo koristiti ga samog u tu svrhu). 

shimmer fallback


Mayam ulje sjemenki nara  29,90 kn

Ulje tamjana 

Ovo ulje eterično ulje često se koristi kao sredstvo za uklanjanje mrlja od sunca i staračkih pjega. Ako imaš neko područje na koži koje je različite boje od ostatka kože, ulje tamjana najbolje je rješenje. Ono se također koristi kod problema s aknama i ožiljaka od akni, a odlično je i za smanjivanje dubokih pora. 

Ovo je jedno od najboljih ulja za učvršćivanje kože, a može se koristiti na bilo kojem području gdje je koža postala obješena i mlohava. Osim na licu, možeš ga koristiti na području abdomena, podbratku, a izvrsno je za područje oko očiju. 

Ovo eterično ulje nikada ne smiješ koristiti izravno na koži. Uvijek ga moraš pomiješati s nekim baznim uljem tako da nakapaš 6 kapi ulja timijana u 30 ml baznog ulja (jojobinog ili arganovog na primjer).shimmer fallback


Aromara eterično ulje tamjana  99,00 kn

Ulje divlje ruže

Ulje divlje ruže također se smatra jednim od najboljih ulja za bore i staračke pjege. Ono je bogato nutrijentima potrebnim za zdravlje kože koji mu pružaju odlična anti-aging svojstva. Bogato je oleinskim, palmitinskim i linolenskim kiselinama, koja su izvrsna za suhu kožu i protiv tankih bora. Također je bogato vitaminom C koji pomaže koži u proizvodnji kolagena, što ga stavlja u sam vrh proizvoda koji pomažu u borbi protiv starenja kože. Ovo je bazno ulje što znači da ga možeš koristiti samog, a bit će još učinkovitije uz dodatak nekog eteričnog ulja s anti aging svojstvima (poput limuna, timijana, sandalovine, ylang-ylanga...)


shimmer fallback


Oshadhi ulje divlje ruže  79,00 kn

Eterično ulje limuna

Limun je poznat po visokom udjelu vitamina C i odličnim zdravstvenim dobrobitima za jačanje imuniteta. Istraživanja su pokazala da eterično ulje limuna može pomoći protiv oksidacijskog stresa na koži, to jest oštećenja na koži uzrokovanog utjecajem kisika. Ovo ulje također može spriječiti oštećenja koja nanosi sunce i tako prevenirati nastanak bora, a smatra se jednim od najboljim eteričnih anti-aging ulja. Ulje limuna je također odlično kod problema s pucanjem kapilara i proširenim venama.

shimmer fallback


Oshadhi eterično ulje limuna  49,00 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.