Zauvijek mladolika

The Ordinary ima novi proizvod nazvan botoks u bočici, a mi smo istražile sve o njemu

Argirelin je spoj koji ima isti učinak kao botoks, a možeš ga kupiti za samo 55 kuna

pexels-andrea-piacquadio-3764019.jpg
Foto: Pexels

S pojavom prvih borica na licu mnoge od nas odmah su počele maštati o botoksu, no neke nisu dovoljno odvažne da se podvrgnu takvom zahvatu ili jednostavno nemaju tisuće kuna za takvo što. Na sreću svih na, TikTok zajednica tvrdi kako je našla idealnu zamjenu, koja neće naštetiti tvome budžetu.

Image
Trikovi za njegu lica

TikTok beauty trikovi: Stručnjaci kažu koji su korisni, a koje treba izbjeći

TikTok nam je otkrio mnoštvo korisnih proizvoda za njegu lica, a čini nam se kako niti ovaj neće proći nezamijećeno. Radi se o The Ordinary 10% otopini argirelina kojeg možeš kupiti za samo 55 kuna. Argirelin je zapravo acetil heksapeptid-3, sintetički peptid koji je dio strukture botoksa. Mnogi kažu kako jeluje isto kao botoks tako da sprječava kontrakciju mišića, no za razliku od botoksa koji se ubrizgava u tkivo, nanosi se na samu kožu kao serum.

Već jednom primjenom tvrde mnogi, primijetit ćeš razliku te će male borice postati manje primjetne, a redovnom upotrebom smanjit ćeš pojavu novih. Namijenjen je za primjenu na čelu te oko očiju te se nanosi na čisto lice, prije ostalih seruma i krema. Kako se radi o serumu na bazi vode, neće dodatno mastiti kožu, a može se koristiti ujutro i navečer. Siguran je za sve tipove kože.

Ipak, postoje nekoliko stvari na koje trebaš pripaziti. Nemoj preko argirelina nanositi snažne antioksidanse poput vitamina C jer bi mogli narušiti strukturu ovog peptida i tako umanjiti njegovo djelovanje. Također bi bilo dobro da za svaki slučaj serum isprobaš na malom dijelu kože kako bi bila sigurna da nećeš imati burnu reakciju kada ga naneseš na čelo i oko očiju.

O ovom čudesnom proizvodu progovorili su i slavni TikTok beauty stručnjaci koji ga u potpunosti podržavaju te su ga i sami uvrstili u svoju skincare rutinu. Mi smo već dodale 10% otopinu argirelina u košaricu, a jedva čekamo isprobati ga na svojoj koži. Hoćeš li ovaj proizvod isprobati i ti?