Štite kožu i uljepšavaju ten

Puderi sa zaštitnim faktorom odličan su izbor za ljetne dane

U idealnom slučaju, puder sa SPF-om zaštitit će kožu, ali i prekriti nedostatke, pružiti onaj luksuzan osjećaj na koži te joj dati besprijekoran finiš

fleur-kaan-w4Dj3MshHQ0-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Svi volimo uživati na suncu tijekom ljetnih dana, no činjenica je da sunce može negativno utjecati na našu kožu ako je adekvatno ne zaštitimo. Na sreću, na tržištu se mogu pronaći različiti proizvodi za zaštitu od sunca, koji sadrže zaštitni faktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Za svaki budžet

Odlične kreme za lice sa zaštitnim faktorom koje možeš nositi svaki dan

Tekući puderi sa SPF-om dobar su izbor za ljeto, osobito ako ih koristiš svakodnevno. Kod potrage za idealnim puderom važno je uzeti u obzir mnoštvo faktora. Treba obratiti pažnju na sastojke te odabrati onaj proizvod koji će odgovarati potrebama tvoje kože. Ako imaš suhu kožu, biraj pudere s hranjivim sastojcima i sjajnim finišom. Ako pak ti je koža sklona mašćenju, posebice ljeti, bolji su izbor matirajući puderi koji neće dodatno zamastiti lice. Dakako, tijekom ljetnih mjeseci valja obratiti pozornost na one formule koje sadrže i zaštitni faktor.

Puder sa zaštitnim faktorom savršeno je rješenje za ljeto, no dobro ga je koristiti kroz cijelu godinu. Međutim, stručnjaci za njegu kože ističu kako većina pudera ne sadrži SPF veći od 25, a u ljetnim mjesecima preporučeni faktor je 30 stoga bi bilo dobro uz puder koristiti i kremu za lice sa zaštitnim faktorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idealnom slučaju, puder sa SPF-om zaštitit će kožu, ali i prekriti nedostatke, pružiti onaj luksuzan osjećaj na koži te joj dati besprijekoran finiš. Takve je proizvode ponekad teško pronaći, no nije nemoguće, a uz naš mali vodič potraga za idealnim ljetnim puderom postaje lakša. U nastavku smo izdvojile neke od naših favorita kad je riječ o tekućim puderima sa zaštitnim faktorom.

Foto: Instagram, DM, Douglas, Notino

1/9
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.