Nije za svakoga

Obrnuti ombre: Trend u bojenju kose rezerviran za one odvažnije

Svi znamo što je ombre, no jesi li čula za obrnuti ombre? Upravo je to novi trend u bojenju kose, a evo i o čemu se točno radi

profimedia-0101712164.jpg
Foto: Profimedia

Svi se sjećamo frizure koju je pjevačica Billie Eilish nosila na početku svoje karijere - kričavo zelena boja na korijenu kose i crna prema vrhovima. Čini se da je takva frizura sve popularnija, iako ne možda u istoj kombinaciji boja, a riječ je o novom trendu u bojenju kose - obrnuti ombre ili obrnuti kontrast.

Image

Stvarna razlika između ombre i balayage tehnike bojenja kose

Već smo čuli za klasični ombre - tehniku bojenja kose gdje se korijen kose boji u tamno, a boja ide prema sve svjetlijoj na vrhovima kose. Obrnuti ombre, baš kao što i samo ime sugerira, funkcionira obrnuto. Dakle, korijen kose boji se u svjetliju boju, dok se vrhovi boje u tamniju.

I iako su korijeni kose nešto što uglavnom pokušavamo prikriti radi izrasta, ovaj trend korijen kose stavlja u središte pozornosti, a čini se da sada više ne trebamo brinuti o dosadnom izrastu - već ga objeručke prigrliti.

Iako je Billie Eilish ovaj look popularizirala bojama na koje se ne bi baš svatko odvažio, obrnuti ombre funkcionira odlično i s prirodnijim bojama - pravi primjer je ova frizura sa srebrnoplavim korijenima i šiškama, čija boja nježno prelazi u tamniju smeđu nijansu.

I ovaj obrnuti ombre bez šiški savršen je primjer da plavi korijeni i smeđu vrhovi mogu izgledati sjajno, iako pomalo neobično. A ako se želiš odvažiti na malo hrabriju kombinaciju boja, kombinacija platinasto plave i crne izgleda odlično, a uz dodatak ledeno plave boje cijeli ćeš look podići na novu razinu.

Obrnuti ombre tehnika je bojenja kose koja definitivno nije za svakoga, no odličan je izbor ako želiš malo osvježavajuće i odvažne promjene na svojoj kosi.