Nokti inspirirani modnim dizajnerima

Za sve ljubiteljice neobičnih manikura i dizajna

Nokti inspirirani modnim dizajnerima

Već dulje vrijeme nismo objavili ništa o noktićima, a kako nažalost od nas u redakciji nitko nije baš previše talentiran u nail artu, ne možemo vam pokazati vlastite kreacije, barem dok nam se ne pridruži neka umjetnica koja oslikava noktiće... Ali na svu sreću internet je prepun inspiracije, pa smo tako na jednom od naših omiljenih stranih portala Sheknows.com naišli na četiri jednostavna i zanimljiva tutorijala inspirirana posljednjim trendovima sa modnih pista.

Paloma print inspiriran Tibi kolekcijom

Ovaj print je zabavan i zanimljiv. Silueta letećih ptica je pomalo apstraktna i odlična opcija za nokte u bilo koje doba godine.

Što vam je potrebno: U ovoj verziji korištena je bijela podloga (no to može biti bilo koja druga boja laka) dok je za oslikavanje ptica korištena crna boja laka. Naravno, nemojte zabaviti niti na kistić za oslikavanje – što tanji to bolji.

Image1. Na cijeli nokat nanesite boju koja služi kao podloga – u ovom slučaju bijeli lak. On će biti pozadina za vaše ptičice, pa je bolje da je riječ o svjetlijoj nijansi.

2. Koristeći kistić i crni lak na nokat nacrtajte liniju u obliku izduljenog slova S, a zatim popunite donji dio koji predstavlja donji, puniji dio tijela ptice. Nakon toga okomito na tu liniju nacrtajte novu liniju koja je blago zakrivljena prema punijem dijelu okomite crte – ta linija predstavlja krila, pa je po želji možete i malo popuniti. I to je vaša ptičica. Nastavite tako ocrtavati ptice, koliko ih god već želite po svom noktu.  

3. Nastavite isto i na svim noktima. Uzorak ptica ne mora biti identičan, čak će i zanimljivije izgledati ako će one na svakom noktu biti u drugačijem položaju ili drugačije veličine.

4. Nakon što ste ostavili da se vaše ptičice dobro osuše, za kraj nanesite i gornji prozirni lak, kako bi vam manikura dulje potrajala!


Nokti inspirirani Dieselom

Dieselova proljetno/ljetna kolekcija obuhvatila je i niz komada napravljenih od krupno mrežaste tkanine.

Što vam je potrebno: crni lak za nokte i selotejp koji čvršće drži

Image1. Za svaki nokat otkinite dvostruko dulji komad selotejpa od duljine nokta. Stavite ga na neku plastičnu površinu i preboji selotejp s dva sloja crnog laka. Ostavite da se lak dobro osuši.

2. Selotejp izrežite na tanke trakice

3. Trakice zalijepite na nokte u obliku mreže. Prvo zalijepite vodoravne trakice, a nakon toga i okomite.
3. Koristeći kistić umočen u crni lak – popunite neke od kockica kako biste napravili zanimljiv uzorak. Za svaki lak popunite nekoliko drugačijih kockica, kako nokti ne bi izgledao isto.


Nokti inspirirani kolekcijom Elie Saab

Ovo je zabavan apstraktni dizajn koji je inspiriran printom iz proljetne kolekcije Elie Saab. Njihove lepršave haljine od šifona bile su ukrašene ovim odvažnim, razigranim uzorkom, a upravo je on korišten i na noktima. Ovo je prava ljetna kamuflaža!

Što vam je potrebno: dosta boja lakova za nokte: boja kože za podlogu, tirkizna, svjetlo plava, ružičasta, narančasta i žuta. ,

Image1. Za početak na nokte nanesite podlogu u boji kože.

2. Zatim se bacite na ukrašavanje i pustite svojoj umjetničkoj crti maštu na volju. Dodajte nekoliko mrlji plave boje, Kad se one osuše oko njih (ili čak djelomično preko) dodajte i mrlje u svi drugim bojama... Jedino pravilo ovdje je da se dobro zabavite apstraktno oslikavajući svoje nokte.

3. Ostavite nokte da se dobro osuše, a zatim završite sa gornjim prozirnim slojem laka.


Nokti inspirirani Etro kolekcijom

Cvijeće je veoma popularan print svakog proljeća i ljeta, pa tako i ovoga. Međutim možda cvijeće još do sada niste nosili na noktima – sada je pravo vrijeme za to! Ovi nokti inspirirani su Etro kolekcijom za proljeće, točnije crno-bijelim hlačama s prugom od cvijeća.

Što vam je potrebno: tanki kist za oslikavanje, crni lak, bijeli lak, te lakovi u raznim bojama: svjetlo plavoj, ružičastoj, vrućoj pink, žutoj, zelenkastoj...

Image1. Za početak pola nokta pofarbajte crnim lakom i ostavite da se dobro osuši. Ne morate biti previše precizni jer ćete preko dijela crne ionako prijeći bijelim lakom. Dakle, kad se crni lak osuši drugu polovicu pofarbajte bijelim lakom s time da po sredini na  nekim dijelovima napravite teksturiranu, zavijenu liniju (kao da pola bijelog cvijeta proviruje na crnu polovicu – a ti bijeli cvjetovi su osnova za ostale boje)

2. Budite kreativni – koristeći kistić za oslikavanje dodajte male mrljice boje (koje predstavljaju apstraktno cvijeće). Krenite sa žutom, pa nakon toga dodajte malo zelenkaste, pa zatim svjetliju ružičastu, pa vruću pink boju usred ružičaste. Dodajte i nekoliko plavih naglasaka.

3. Kad se lak osuši završite svoju manikuru sa slojem prozirnog laka za nokte.


Izvor: Sheknows.com