'Medu moj i šećeru'

Nektar blond - nova 'it' proljetna seksi nijansa za plavuše

Prvi dani proljeća idealan su trenutak da osvježiš svoju boju i udahneš joj malo proljetnog poleta – naš izbor je nektar blond, a evo i zašto

profimedia-0497614947.jpg
Foto: Profimedia.hr

Bez sumnje, ove su zime dominirale brinete, no s dolaskom sunačnog vremena raspoložene smo za svjetlije nijanse – a ove godine najveći je hit takozvana nektar blond. Baš kao što i ime obećava, riječ je o toploj, bogatoj, kremastoj blond nijansi koja je ujedno savršen balans između svijetlije i prirodne boje kose. Nektar blond ima svu odvažnost platinasto plave, ali ipak ima i mekše i toplije tonove radi čega je i lakša za održavanje.

Što je nektar blond?

„Nektar blond izgleda luksuzno, zlaćano i toplo. Ključ je u tome da se posvijetli i sama baza kose  u tamno zlatnu te da se pramenovi duž slojeva kose oboje u toplu nijansu kreme od vanilije – kao i pramenovi koji uokviruju lice“, objašnjava Tom Smith, poznati frizer i stilist slavnih koji je nektar blond nazvao medeno plavom 2020-tih.

Svi znamo za expensive blond i ova joj je nijansa donekle slična, ali je vrlo koncentrirana i različita od žućkaste koja se dobiva drugim blond bojama. Izgleda super luksuzno, a istovremeno i sasvim prirodno – možemo li poželjeti više?

Kako dobiti ovu nijansu?

Kako bi dobila nektar blond Smith sugerira da frizera tražiš bež ili zlatno-plavu bazu s nešto debljim pramenovima nego što su uobičajeni.

Image
Savršeni za proljeće

Zamahni kosom i neka sve miriše - najbolji parfemi za kosu

„Ova boja najbolji je izbor za one sa kojima je kosa prirodno u lepezi od srednje plave do svijetlo smeđe jer vrlo tamna baza obično ima narančasti podton s kojim se onda teže izboriti. Ne koristi ljubičasti šampon za ovu boju kose, radije odaberi produkte s bež ili zlatnim tonovima“, dodaje Smith.

Jesi li spremna prijeći na svijetlu stranu? Prolistaj našu galeriju za malo dodatne inspiracije:

Hot Girl Hair

Osim što izgleda skupocjeno, nektar blond je tako seksi jer djeluje njegovano i razigrano.

Anđeoski plava

U nešto svjetlijoj varijanti nektar blond dostojna je božica - plus, ova boja skinut će ti barem 5 godina s lica.

Proljetno plava

Nektar blond najveći je hit među nijansama za 2022. namijenjenim plavušama i onima kojima je kosa prirodno svijetlo smeđa.

Glam Blond

Osim što djeluje prirodno, nektar blond je super luksuzna - jednostavnije rečeno, izgleda kao 'milijun dolara'.

Raskoš u kosi

Priznajemo, teško se ne zaljubiti u ovu multidimenzionalnu nijansu plave koja tako divno reflektira svjetlost.

Slatka kao med

Topla i mekana nijansa ove boje dat će novi sjaj i svježinu tvom licu koje će svi primijetiti.

Sunce u kosi

Nektar blond nijansa kao da je upila proljetne zrake sunce - izgleda poletno i neodoljivo slatko.