Sve imamo takve dane

Skrivaju masnu kosu: Pet super frizura za one dane kad ti se ne da prati kosa

Od trendi pletenica do zalizane punđe, postoje razne frizure za masnu kosu koje možeš isprobati, a koje će izgledati sjajno

profimedia-0761919199.jpg
Foto: Profimedia.hr

U savršenom svijetu probudile bismo se svaki dan sa svježe osušenom, savršeno stiliziranom kosom, ali nažalost, to nije stvarnost većine nas. A u danima između pranja kosa nam često izgleda masno i nekako spljošteno. Međutim, kada se to dogodi, gledaj na to kao na priliku - uostalom, nije tajna da je masna kosa zapravo prednost kod određenih frizura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Jednostavno je

Kako sakriti masnu kosu? Znamo nekoliko trikova

Preskakanje jednog ili nekoliko dana pranja kose postala je nova norma za mnoge — osobito ako pri ruci imaš kvalitetan šampon za suho pranje kose koji će ti pomoći u odgađanju pranja kose. Dakle, umjesto da na malo masnoće gledaš kao na nedostatak i dilemu, iskoristi tu činjenicu kao izgovor za kreativnost.

Jedna od najvažnijih stvari koje moraš zapamtiti kada pokušavaš prikriti svoju masnu kosu, prema slavnom frizeru Georgeu Kyraikosu, je izbjegavanje potpuno raspuštene kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vaši korijeni će izgledati ravno, a vrhovi neće, pa ćete stvarno vidjeti kontrast", kaže za Popsugar. Ovdje ti šampon za suho pranje može pomoći. "Ako vam je kosa previše masna, pošpricajte malo šampona za suho pranje kose na korijen i okrenite kosu naopačke i protresite je, osvježit ćete kosu, barem na dan."

A kada ni šampon za suho pranje nije dovoljan da sakriješ masnu kosu, on predlaže neke frizure za masnu kosu koje idu u tvoju korist. Od napola podignutih, napola spuštenih do zalizanih frizura, izdvojile smo neke od najboljih frizura za one dane kad ti se ne da prati kosu ili kad jednostavno nemaš vremena.

1/6