Muke po izrastu: Kako obojiti kosu kod kuće kao prava frizerka?

Budući da su zatvoreni svi frizerski i kozmetički saloni žene su sad prisiljene brigu o svom izgledu uzeti u svoje ruke. Dok čekaš odlazak kod svoje frizerke možeš sama obojiti kosu. Ovi savjeti svakako će ti pomoći da tvoja kosa ponovno zablista

Muke po izrastu: Kako obojiti kosu kod kuće kao prava frizerka?

Iako ovih dana ne susrećemo puno ljudi jako je važno da se osjećamo dobro i lijepo. Stručnjaci za mentalno zdravlje upozoravaju da trebamo održavati što bolju rutinu, a lijepa i uređena kosa svakako je nešto što će nam popraviti raspoloženje.

Možda se nećeš odlučiti na šišanje – to svakako može izazvati "nevolje" koje će frizerka morati popravljati, ali bojanje kose neće nanijeti puno štete. Ako želiš osvježiti boju kose ili pokriti sijede pročitaj ove dobre savjete.

Image

Nekoliko savjeta za pravilnu rutinu njege kože sada kada si kod kuće


via Giphy

  • Kupi dvije kutije boje – zamisli da si počela bojati kosu, a onda shvatila da nemaš dovoljno boje na pola glave.
  • Napravi test – na svakoj kutiji piše kako testirati kožu na alergijsku reakciju. Pročitaj upute i učini test da ne bi došlo do alergijske reakcije.
  • Zaštiti kožu – kako na rubu kose ne bi ostale mrlje od boje, namaži cijeli rub s vazelinom ili balzamom za usne. Nemoj zaboraviti područje na vratu.
  • Počešljaj se prije bojanja – ovako ćeš puno lakše razdvajati dijelove kose.
  • Podijeli kosu – frizeri podijele kosu na četiri područja. Kosu uvijek počinješ bojati s prednjeg dijela jer se najviše vidi. 
  • Posebna četkica – u drogerijama možeš pronaći posebnu četkicu za bojanje. 
  • Pranje kose – nakon bojanja nemoj odmah koristiti šampon, prvo isperi boju samo vodom, a onda koristi šampon. 

Poznati celebrity stilist za kosu Timothy David savjetuje da probaš kontaktirati svog frizera i provjeriš s njim koju boju koristi i što bi bilo najbolje. Također kod pripremanja boje savjetuje da se sve komponente dobro pomiješaju jer ne smije biti nikakvih grudica u boji, a zatim podijeliti kosu na četiri dijela. Iako mnoge žene neće izdržati i ne žele gledati svoj izrast na kosi, stilist Tom Baxter savjetuje da žene pričekaju da se otvore frizerski saloni.

"Možda ne znaš temeljnu nijansu prirodne boje kose, tako da ako pomiješaš s pogrešnom bojom može se napraviti više štete nego koristi i na kraju ćeš morati potrošiti vrijeme i novac na ispravljanje štete”, kaže za Sun. Ako si odlučila pričekati svog frizera, a postoje sijede u tvojoj kosi, svakako možeš upotrijebiti sprej za pokrivanje sijedih. Za samo nekoliko minuta izrast je pokriven, a boja ispere se kod prvog pranja kose.

Ako ipak želiš obojiti kosu kod kuće, pogledaj ovaj video koji će ti svakako pomoći.