Mali vodič za njegu kose: sve što trebaš znati i koje proizvode koristiti

Lijepa kosa te čini privlačnijom i zadovoljnijom, a mi smo skupile par trikova kako je postići

Mali vodič za njegu kose: sve što trebaš znati i koje proizvode koristiti

Bez obzira na to koliko ti je kosa jaka i lijepa, obrati pažnju na režim za njegu kose kako bi ju zadržala u najboljem izdanju. Pravilna njega kose zahtijeva malo vremena i pažnje, a evo par trikova kako to možeš postići:

Nemoj zaboraviti važnost dobre četke za kosu

Normalno je da ti dnevno ispadne od 100 do 150 vlasi kose pa nemoj paničariti ako pogledaš četku za kosu i nađeš mali busen dlaka. Ako ti je kosa vlažna, moraš ju pažljivo češljati jer je tada i krhkija i sklonija lomljenju. Nabavi češalj sa širokim zupcima i češljaj kosu od korijena do krajeva, što je nježnije moguće.

Šamponiranje je važan korak, kako higijenski, tako i estetski. Međutim, šampon ne razlikuje dobre i loše 'naslage' na kosi i sve ih uklanja. Kad odabireš šampon, uvijek daj prednost laganom šamponu bez sulfata. Kada je kosamokra, ona je najslabija. Kad se tuširaš, nemoj predugo biti ispod tuša jer tako smanjuješ količinu prirodnih ulja na vlasištvu, što mu daje neprivlačan izgled. Pokušaj ograničiti vrijeme u tušu, na ne više od 15 minuta.

Problemi s peruti mogu biti vrlo neugodni. Tko želi obući omiljeni crni sako i vidjeti bijele ljuskice na njemu? Mi ne, a sigurno ni ti. Na sreću, danas postoji veliki izbor šampona protiv peruti i sigurno ćeš naći jedan koji ti odgovara. Kod pranja kose, pazi na temperaturu vode. Vruća voda pomaže u otpuštanju prljavštine i masnoće na kosi i vlasištu, a samim time i šamponu da se bolje veže za njih i ispere ih. Pokušaj i smanjiti pranje kose na maksimalno dva puta tjedno - vlasište će ti biti zahvalno.

Ako imaš kovrčavu kosu, izbjegavaj  pranje kose više od dva puta tjedno. Dok ti je kosa još mokra, na nju nanesi regenerator i izbjegavaj sušilo za kosu. Kako bi svojim kovrčama podarila zvjezdani look, tu su proizvodi poput  kreme za kovrčavu kosu s kojom ćeš lako napraviti frizuru kakvu želiš.

Maska za kosu

Maska za kosu je poput snažnog regeneratora koji dubinski hrani i jača tvoju kosu. Maske za kosu također mogu ciljati na određene probleme s kosom. Kao i ti, tvoja kosa je izložena stresu, bilo da pričamo o toplini od fena, bojenju kose ili agresivnim tretmanima i zagađenjima iz okoline.

Ono što možda i najviše oštećuje kosu je pegla za kosu. Iako se koristi lako i jednostavno,  izlaganje kose toplini svaki dan, nije najbolja stvar koju možeš napraviti. Pazi da prije nego koristiš peglu, uvijek dobro osušiš kosu, jer j inače možeš oštetiti i 'spaliti'.  Maska za kosu može ti pomoći i u tim situacijama jer  smanjuje lomljenje kose i čini tvoju kosu zdravom - i to sve u udobnosti tvog doma. Znači, odgovor je DA!

Pogledaj naše favorite za njegu kose:

Kérastase Resistance Thérapiste - šampon za vrlo oštećenu kosu

shimmer fallback
Kérastase Densifique Bain Densité - hidratantni i učvršćujući šampon za gušću kosu

shimmer fallback


Macadamia Natural Oil Care - krema za njegu bez ispiranja

shimmer fallback


L’Oréal Professionnel Série Expert Absolut Repair - dvokomponentni serum za ispucale vrhove kose

shimmer fallback


TIGI Catwalk Curlesque - krema za kovrčavu i kosu s trajnom ondulacijom

shimmer fallback


Macadamia Natural Oil Care - kura za sve tipove kose Kérastase Densifique Fondant Densité - hidratantna i učvršćujuća njega za kosu koja vidljivo gubi gustoću

shimmer fallback


Kérastase Resistance Thérapiste - regenerirajuća maska za veoma oštećenu kosu

shimmer fallback


L’Oréal Professionnel Série Expert Absolut Repair Lipidium - regenerator za veoma oštećenu kosu

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.