Image
Foto: Petar Glebov/Tomislav Miletic/PIXSELL
Ella Dvornik Pearce
Foto: Sanjin Strukic/Tomislav Miletic/PIXSELL

Ella Dvornik Pearce

Blogerica Ella Dvornik Pearce u svojim je tinejdžerskim danima imala smeđu kosu, no tijekom godina pokazala je da voli eksperimentirati - kosu je bojala u crvenkastu, pa i u sivu, a jedno je vrijeme bila i plavuša, s dugom, platinasto plavom frizurom.

Indira Levak
Foto: Zeljko Lukunic/Josip Regovic/PIXSELL

Indira Levak

Na početku svoje karijere, dok je pjevala u grupi Colonia, i Indira Levak imala je smeđu kosu, a dugu kosu zamijenila je kratkom, platinasto plavom frizurom kojoj je vjerna već godinama. Baš poput Maje Šuput, i Indira kosu boji u platinasto plavu boju, a ova je frizura postala njezin zaštitni znak.

Marija Husar Rimac
Foto: Marko Prpic/Marko Lukunic/PIXSELL

Marija Husar Rimac

Pjevačica i bivša članica grupe Divas, Marija Husar Rimac, već je godinama brineta i na svojoj kosi ima tople, svjetlije pramenove, no i ona je jedno vrijeme imala plavu kosu. Ipak, nije dugo bila plavuša i brzo se vratila svojim prirodnim smeđim pramenovima.

Jelena Rozga
Foto: Robert Anic/Tomislav Miletic/PIXSELL

Jelena Rozga

Kada je tek započinjala svoju pjevačku karijeru, Jelena Rozga imala je puno tamniju kosu nego danas. Bila je nešto svjetlija brineta, a onda se odlučila na veliku promjenu - obojila je kosu u platinasto plavu i već je godinama vjerna toj boji kose.

Lejla Filipović
Foto: Matija Habljak/Tomislav Miletic/PIXSELL

Lejla Filipović

Bivša Miss Hrvatske Lejla Filipović imala je tamnosmeđu kosu kada je osvojila tu laskavu titulu, a i godinama nakon toga bila je brineta. Ipak, i ona je odlučila malo promijeniti svoj imidž pa je kosu obojila u plavo, no ne cijelu kosu - njezina je prirodna boja kose i dalje vidljiva.

Žanamari Perčić
Foto: Davor Visnjic/Milan Sabic/PIXSELL

Žanamari Perčić

Pjevačica Žanamari Perčić danas je fatalna brineta i već neko vrijeme nosi dugu, tamnosmeđu kosu, no jedno je vrijeme kosu bojila u plavo. Ipak, ni ova prirodna brineta nije zadugo ostala plavuša i vratila se svojoj prirodnoj boji kose.

Maja Šuput
Foto: Petar Glebov/Tomislav Miletic/PIXSELL

Maja Šuput

Pjevačicu Maju Šuput danas ne možemo ni zamisliti bez platinasto plave kose kakvu nosi već godinama, no ona je zapravo prirodna brineta i na početku svoje karijere nosila je smeđu kosu u nešto svjetlijoj nijansi. Često je eksperimentirala s frizurama pa je nosila i duge i kratke frizure, no jednom kada je kosu obojila u plavo, ostala je plavuša.

Anica Kovač
Foto: Igor Kralj/Marko Prpic/PIXSELL

Anica Kovač

Bivša hrvatska manekenka i prva pratilja na izboru za Miss svijeta 1995., Anica Kovač poznata je po svojoj kratkoj smeđoj kosi koju, uz male promjene, nosi već dugi niz godina. Ipak, tijekom manekenske karijere isprobala je i plavu kosu pa je jedno vrijeme nosila nešto dulju i svjetliju frizuru.

Andrea Andrassy
Foto: Tomislav Miletic/Josip Regovic/PIXSELL

Andrea Andrassy

Kolumnistica i spisateljica Andrea Andrassy godinama je bila brineta, a jedino je vrhove kose bojila u nešto svjetliju boju. Iako joj je frizura uvijek jednake duljine, i ona se odlučila za malu promjenu pa zadnjih nekoliko godina kosu boji u plavo.

Jelena Perčin
Foto: Borna Filic/Goran Stanzl/PIXSELL

Jelena Perčin

Naša kazališna i televizijska glumica Jelena Perčin prirodna je brineta i najčešće nosi svjetlije pramenove na svojoj kosi, no i ona je jedno vrijeme kosu bojila u plavo. Poznata je po svojoj dugoj i bujnoj kosi, a obje joj boje odlično pristaju.

Promjena imidža

Koja boja im bolje stoji? Slavne Hrvatice kao brinete i plavuše

Svaka od nas se s vremena na vrijeme zaželi promjene, a najlakše za promijeniti na nama je upravo frizura. Iz duge u kratku ili iz svijetle u tamnu, promjena frizure može označiti početak nekog novog razdoblja u našim životima ili jednostavno može biti pokazatelj toga da se ne bojimo eksperimentirati, a kroz takve ekstremne promjene prošle su i brojne Hrvatice. Neke od njih godinama su bile brinete, a onda su odlučile kosu obojiti u plavo ili obrnuto, a danas smo odlučile prisjetiti se koje su to sve slavne Hrvatice bile i plavuše i brinete. Što misliš, koja im boja kose bolje pristaje?

N.B.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.