Play logo
Elegantno stari

Glumica porculanske puti zna tajnu mladolikog izgleda

Cate Blanchett ima predivnu kožu, gotovo bez bora iako je u šestom desetljeću života. Njezini beauty rituali uključuju i akupunkturu

profimedia-0557687896.jpg
Foto: Profimedia.hr
Play logo

Australska glumica Cate Blanchett osim po sjajnoj glumi za koju je nagrađena s dva Oscara (za glavnu ulogu u film Jasmine French i za sporednu u Avijatičaru), poznata je i po svom porculanskom tenu te obrazima za koje bi mnoge žene "ubile", a svi drugi bi je uštipnuli.

Play logo

Jedna je od onih žena koje znaju kako elegantno starjeti. U svibnju će napuniti 52 i godine joj lijepo stoje. Ostvarila je brojne sjajne uloge, a osobito se ističu one u filmovima Zlatne godine kraljice Elizabete, Zaljubljeni Shakespeare, Talentirani gospodin Ripley, Babel, Gospodar Prstenova, Neobična priča o Benjaminu Buttonu i Nema me.

Cate je i kazališna redateljica, a nekoliko je godina sa suprugom, također redateljem Andrewom Uptonom vodila Sydney Theatre Company. Par je u braku 23 godine i imaju četvero djece.

Play logo

Kada je o ljepoti riječ, Blanchett voli prirodan pristup i ne pretjeruje ni s make up-om niti s beauty tretmanima. Ima dobre gene pa joj to nije ni potrebno. U nastavku pročitaj o beauty rutini Cate Blanchett.

Izbjegava sunce

"Majka mi je dala neprocjenjiv savjet, da se držim podalje od sunca", rekla je Blanchett za Telegraph i dodala kako nikada i nije htjela biti jedna od onih preplanulih djevojaka na plaži. Redovito, i zimi i ljeti, koristi kremu s visokim zaštitnim faktorom. S obzirom da ima jako svijetlu put to je nužno.

Play logo

Za nju se njega kože ne svodi samo na preparativnu kozmetiku

"Kao što je bitno što unosimo u organizam, bitno je i što stavljamo na kožu te kako je njegujemo. Važna je dosljednost, a ja osobno koristim i blagodati akupunkture i masažu", kaže Cate za spomenuti portal te dodaje kako koristi kvalitetnu kozmetiku i šminku.

Jutarnja i večernja beauty rutina

Ujutro na lice stavlja serum, hidratantnu kremu i kremu sa zaštitnim faktorom, a navečer se njezina beauty rutina razlikuje ovisno o tome je li bila na pozornici ili snimala film pa joj je na licu teška šminka ili je, pak, dan provela bez make up-a.

Play logo

Ako ima šminku na licu, skinut će ju sredstvom za čišćenje na bazi ulja, a ako nema, sredstvom za čišćenje u obliku pjene. Redovito koristi i hranjivu masku za lice. "Mislim da je redovitost ono na što koža reagira", kaže glumica.

Brzinski make up i par vrijednih trikova

"Jedva da imam vremena za make up. Šminkam se u automobilu. No, imam sreću da sam svom poslu upoznala vrhunske majstore za šminku i od njih naučila par trikova koje primjenjujem. Dva glavna su: nježna nijansa ruža na usnama i otvaranje pogleda, odnosno oči našminkam tako da izgledaju veće", otkriva Blanchett.

Play logo

Ljepota dolazi iznutra

"Ako si iznutra zdrava i jaka, to će se na van oslikavati u zdravoj i lijepoj koži. Zato mislim da je važno njegovati se iznutra i to je jedan od razloga zbog kojeg obožavam akupunkturu i kvalitetnu aroma masažu, no ne priuštim si ih često koliko bih htjela", iskreno će glumica. Trudi se jesti kvalitetno i izbjegavati alkohol i šećere.

Play logo

Tjelovježba

"Kad smo kod tjelovježbe, u tom sam području u najmanju ruku nedosljedna. Ima perioda u kojima se dam u nešto pa treniram mjesec dana tri do četiri puta tjedno, a onda dva mjeseca ne radim ništa. S obzirom da sam prilično aktivna na pozornici, tješim se i da je to određeni oblik tjelovježbe. Neprestano sama sebi ponavljam da ću ove godine početi redovito vježbati, no ta godina još nije došla", iskrena je Cate.

Play logo