Poznate po stilu

Vječna inspiracija: Francuskinje obožavaju ovih pet frizura - šik su i lako se održavaju

Francuskinje uvijek izgledaju kao da se nisu previše trudile i satima stajale ispred ormara i ogledala, a takve su i njihove frizure

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Profimedia.hr

Francuskinje su oduvijek poznate kao žene sa stilom. Njihov modni stil, način na koji nose nakit i marame, žele kopirati žene diljem svijeta. Uvijek izgledaju kao da se nisu previše trudile i satima stajale ispred ormara i ogledala, a i takve su njihove frizure. Koja je tajna njihovih ležernih frizura? Smatraju da je šišanje najvažniji dio frizure i da na kosu treba stavljati malo proizvoda. Što manje to bolje. No one ne vole ispeglane kose nego vole istaknuti prirodnost. Sofisticiranost je ono po čemu su prepoznatljive, najviše vole nositi pet vrsta frizura, a obožavaju i šiške.

Image
Make up savjeti

Manje je više: Make up pravila kojih se drže Francuskinje

Koje frizure Francuskinje obožavaju možeš otkriti u nastavku. Tko zna možda pronađeš novu frizuru i odlučiš se za brzi posjet frizerki.

Francuski shag

Prije nekoliko godina vratila se na modnu scenu, a Francuskinje je nose vrlo šik. Ovo je klasik među Francuskinjama, a radi se o slojevito ošišanoj koja je vrlo razigrana. Duljina kose je između boba i duge kose, nježne teksture i izgleda vrlo ležerno. Ključ je u tome da se nikada ne stavlja previše proizvoda i da kosa može nježno padati. Kako dobiti ovaj francuski šik u kosi? Kako bi kosa bila prozračna rasprši regenerator koji se ne ispire po dužini na mokru kosu i pusti da se prirodno osuši kako bi se stvorili prirodni valovi.

Francuski bob

Modni stilisti ovu frizuru su najavili kao najveći trend ove godine, a vrlo je jasno zašto je tako. Bob je već nekoliko godina omiljena frizura mnogim ženama, ali francuski bob nema oštre rubove i kosa se puno lakše kreće i nježnije pada uz lice. Odličan je izbor za različite tipove kose pa će je odbarati žene koje imaju ravnu, kovrčavu ili valovitu kosu. Najvažnije je da rez bude vrlo nježan, a uz različite ukosnice vrlo lako se može složiti nova frizura.

Kratka kosa

Francuskinje su se uvijek voljele igrati sa stilovima, a kratka kosa je još jedan od način da se istakne lice. Super kratka kosa ili takozvana pixie frizura uvijek je popularna među njima. No kod ravne kose potrebno je stvoriti teksturu pa su obavezni različiti proizvodu za oblikovanje, dok je kovrčavu kosu važno njegovati proizvodima za hidratizaciju kako bi kovrče bile definirane. Najbolji su izbor regenerator koji se ne ispire i kreme za definiranje kovrča.

Duga kosa sa šiškama

Ova frizura nikada ne izlazi iz mode, a njezina najbolja ambasadorica proteklih desetljeća bila je Jane Birkin. Ovo je frizura koja se najviše povezuje s Francuskinjama. Šiške s dugom kosom, a žene ju jako vole jer se mogu praviti različite frizure. Nabolje izgleda ako donji dio nije potpuno ravno ošišan nego postoji tekstura. Izgleda sofisticirano, a opet nije potrebno uložiti puno truda da bi izgledala kao si bila kod frizera.

Duga kosa bez šiški

Tajna francuskog stila je izbjegavanje ravno reza bez obzira o kojoj se duljini radi. Šišanje kose trimerom kada je suha, u njezinom prirodnom stanju, može pomoći da se dobije ovaj efekt i da se stvore nježni rubovi. No ne smije se zaboraviti da je važno stavljati što manje proizvoda na kosu.