Dr. Vrčić: Kako tretmani s hijaluronskom kiselinom pomlađuju kožu i što sve postoji na tržištu

Dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije, otkrila nam je što sve trebamo znati ako želimo pomladiti kožu određenim tretmanima

thumbnail

Dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije, svakodnevno se u svojoj ordinaciji susreće s različitim tretmanima za pomlađivanje kože i njihovim prednostima i manama. Kako bi naše čitateljice dobile prave informacije o tim postupcima, odlučili smo ju upitati na koji način tretmani s hijaluronskom kiselinom pomlađuju kožu. 

Image

Dr. Vrčić objasnila nam je zašto svi pričaju o hijaluronskoj kiselini i kako se gubi

"Danas na tržištu postoje broji preparati s hijaluronskom kiselinom koji se na različite načine unose u kožu. Hijaluronska kiselina može biti ukrižena ili neukrižena odnosno gušća ili rjeđa. Odabiremo je s obzirom na to što pojedinom klijentu i njegovoj koži treba. Hijaluronska kiselina je dio mnogih tretmana kao što je mezoterapija", objasnila nam je na početku dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije, iz Poliklinike Hilarus te dodala."Mezoterapija je minimalan medicinski postupak gdje mi s iglicom unosimo željene tvari, na razmaku 0.5 cm do 1 cm, baza toga je hijaluronska kiselina koja će onda vezati vodu. S mezoterapijom nikada nećemo dobiti efekt volumena nego ćemo dobiti efekt hidratacije i onda znamo kome ćemo preporučiti takav tretman; možda mlađim osobama ili s dehidriranom kožom nakon ljetnih ili zimskih mjeseci. Postoje različiti preparati s obzirom na gustoću kolagena kao što su profhilo, skin boosteri - to su preparati koji se nalaze između mezoterapije i filera. Oni imaju najgušću hijaluronsku kiselinu koja se onda najdulje zadržava u koži i stvara volumen na mjestu aplikacije. Imamo cijelu paletu tretmana koji s našim znanjem lijepo možemo iskombinirati", rekla je dalje.

"Jako je važno da te tretmane provode educirani stručnjaci, ipak tu koristimo igle i moramo paziti na indikacije i kontraindikacije kod primjene svih tih preparata. Sa svakom svojom pacijenticom porazgovaram o zdravlju i tek nakon što smo zaključili da je sve u redu, pristupamo tretmanu. Također je važno i kakve aparate odabiremo, svakako savjetujem da budu medicinski proizvodi jer znamo s čime radimo i sterilni su. Tako ja odabirem proizvode i tretmane s kojima radim. Nažalost jedan tretman nije dovoljan, mi s tim tretmanima održavamo kožu i njezinu elasticitet i vlagu. Rezultati se često ne vide odmah, ali trajnim tretmanima možemo postići dobre rezultate", dodala je na kraju.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.