Beauty klasik

Crveni ruž: Vječni klasik koji su nosile i holivudske glumačke dive

Budući da se nalazimo u mjesecu ljubavi i slavimo snagu crvene boje, izdvojile smo slavne žene koje su crveni ruž pretvorile u beauty klasik

crveni ruž profimedia.jpg
Foto: Profimedia

Kroz povijest crveni ruž smatrao se mnogim stvarima: provokativnim, drskim, političkim, klasičnim, elegantnim. Ipak, najzapaženija od svih, bila je činjenica da je crveni ruž prvi beauty izbor za mnoge žene u Hollywoodu.


Image

Crveni ruž je simbol ženskog otpora i borbe, a ovo su omiljene nijanse žena diljem svijeta

Unutar kozmetičke arene oduvijek je bio proizvod koji je mijenjao sve, ne samo cijeli izgled kao alat za šminkanje, već i kao simbol pop kulture među poznatim ženama koje su ga koristile i još uvijek ga koriste kao svoj zaštitni znak.

Budući da se nalazimo u mjesecu ljubavi i slavimo snagu crvene boje, izdvojile smo slavne žene koje su crveni ruž pretvorile u beauty klasik.

Marilyn Monroe


Iako su pernate trepavice i mačkaste oči bili poseban dio glumičine šminke, njezine sjajne, savršeno oblikovane crvene usne, koje je postigla Guerlainovim ružom "Rouge Diabolique", uvijek su bile u centru pažnje.

Budući da ga je nosila s gotovo bilo kojom kombinacijom na ekranu i izvan njega, crvene usne svaki su put odavale drugačiji osjećaj. S večernjom haljinom i luksuznim nakitom bile su glamurozne, s čipkom i dugim rukavicama bile su primamljive, a uz svakodnevnu odjeću i obuću, ruž je postao dodatak sam za sebe. Nije bilo ograničenja, pravila ili rezervacija.

Do danas je make up Marilyn Monroe simbol starinskog hollywoodskog glamura na koji se neprestano poziva, a iako njezina nijansa nije dostupna danas, KissKiss Guerlain ruž gotovo je identična.

Image

Grace Kelly

Od nagrađivane glumice do princeze od Monaka, Grace Kelly imala je obilje utjecaja. Sartorijalno, njezina sposobnost spajanja američke i francuske mode učinila ju je muzom stila. U usporedbi s tim, njezina je šminka najčešće bila jednostavna, gotovo kao da je nosila današnji popularni 'no make up make up look'. Ipak, svi se sjećamo njezinih prirodno oblikovanih obrva, minimalnog tuša kojim je naglasila oči i posebnih prilika kad je nosila ruž pune crvene boje iz Diorove Rouge Dior linije.

Rouge Dior "999 satin finish" klasične je crvene boje s formulom koja i danas zrači elegancijom Grace Kelly.

Image

Lucille Ball

Komična narav Lucille Ball na televiziji odgovarala je živosti šminke koju je nosila. Unatoč crno-bijeloj slici, na ekranu se osjećala živost njezine narančasto crvene kose oblikovane poput "pudlice" i umjetnički nanešenog crvenog ruža jer su ovo dvoje bili sinonim za glumicu u stvarnom životu.

Uz rečenice koje izazivaju smijeh, i izrazi njezinog lica bili su velik dio njezina ponašanja. Mogla bi se namrštiti, široko se naceriti ili trpati čokoladu u usta - sve je to naglasio crveni ruž.

A njezin izbor bio je ruž brenda Besamé Cosmetics, istog brenda koji je pokojnoj zvijezdi 2020. godine 'poklonio' kolekciju šminke "Love Lucy". Iako se njezina originalna nijansa ruža za usne ne može se kupiti, nijansa "Love That Redhead" koja se nalazi u liniji gotovo je identična.

Image

Elizabeth Taylor

Šminka Elizabeth Taylor sinonim je old school hollywoodske ljepote. Njezine jako iscrtane, a prirodne obrve i smokey eye makeup dodali su suptilnu dubinu i tajnovitost, dopuštajući crvenom ružu da doprinese jedinstvenoj komponenti. Iako su joj usne bile prekrivene provjereno crvenom bojom pomiješanom s ružičastim podtonom, glumičin potpis bio je njena jednostavnost i odsutnost pretjerane tehnike.

Iako je najčešće koristila kombinaciju nekoliko nijansi ruža, Rouge nijansa Elizabeth Arden jedna je od onih koja odiše holivudskom ljepotom ove velike glumice.

Image

Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!