Rep s twistom

Bubble pletenica: Hit frizura za koju ti treba par minuta

Obožavamo frizure koje izgledaju fantastično, a zahtijevaju minimalno truda i vremena. A upravo takva je i bubble pletenica

pexels-anastasia-shuraeva-4091200.jpg
Foto: Pexels

Pletenice su jedna od omiljenih, ali i najsvestranijih frizura. Međutim, nemamo svi vremena ili talenta da na brzinu od kose ispletemo prekrasnu pletenicu. Još je gore kad dobrih 20 minuta provedeš u pokušaju istog, a zatim još 20 razmrsivanja čvorova koje si stvorila u prvih 20 minuta.

Image
Idealne za svaki dan

Jednostavne i praktične frizure koje će osvježiti tvoj look

Za one koji nemaju talenta, vremena ili se osjećaju pomalo lijeno, idealne su frizure koje izgledaju fantastično, a zahtijevaju minimalno truda i vremena. A upravo takva je bubble pletenica.

Možda nije nova, ali ova jednostavna frizura ponovno proživljava svoj veliki procvat - zapravo, u posljednje vrijeme gotovo je neprestano gledamo na Instagramu.

Bubble pletenica iliti provučena pletenica postala je omiljena frizura brojnih influencerica i trendeseterica u izolaciji te je vjerojatno rezultat lockdown režima ljepote koji je mnoge žene motivirao da budu kreativnije s kosom i eksperimentiraju sa stilovima koji skrivaju kosu koja nije oprana već nekoliko dana.

Zapravo se radi o modernijoj i zanimljivijoj varijanti visokog repa koja stoji apsolutno svima, a ono najbolje - treba ti tek nekoliko minuta da je napraviš, bez obzira na tvoj antitalent kad su u u pitanju frizure.

Evo i kako:

  1. Započni tako da kosu zavežeš u rep. Napravi visoki rep ako želiš sportski izgled, srednji rep ako želiš ležeran izgled, a niski rep ako želiš elegantniji izgled.
  2. Izvuci mladu kosu ako želiš naglasiti opušteniji look ili ih čvrsto zagladi u rep ako želiš da frizura izgleda uredno i glatko.
  3. Uzmi drugu gumicu za kosu i zaveži je nekoliko centimetara dalje ispod repa.
  4. Prstima zafrči prostor između prve gumice za kosu i druge da bi je olabavila u oblik mjehurića.
  5. Ponavljaj ovaj korak još nekoliko centimetara niz rep dok ne dođeš do kraja.
  6. Ostavi komad na kraju labavim kako bi pletenica izgledala moderno.
  7. Još jedanput prođi prstima kroz svaki "balončić" kako bi bila sigurna da imate oblik koji želiš.

I to je sva mudrost, vrlo jednostavna, ali efektna bubble pletenica. Možeš malo začiniti stvari tako što ćeš stvoriti dvije pletenice poput pigtaila ili eksperimentirati s nekim dodatnim uvrtanjem i okretanjem unutar mjehurića.