Najbolja inspiracija

Ove slavne dame savršeno nose dugu kosu i ne možemo ih zamisliti drugačije

Postoji mit da žene ne bi trebale nositi dugu kosu nakon 40-e godine, ali ove poznate dame su prekrasne s dugom kosom i dokazuju da mitovi postoje da bi se rušili

BeFunky-collage (12).jpg
Foto: Profimedia.hr

Duga kosa nikada ne izlazi iz mode i bez obzira na to što mnogi ljudi misle, žene ne moraju skratiti kosu kada proslave 40. rođendan. Njegovna i lijepo ošišana kosa izgledat će fantastično u svakoj dobi.

Image
Svestrane i lijepe

Tri slojevite frizure za žene iznad 50 koje skidaju godine s lica

No, vrlo je važno paziti kako se kosa suši odnosno odabrati kvalitetno sušilo za kosu, koristiti zaštitu za kosu, dobar šampon i regenerator, ali se i redovito šišati. Duga kosa je vrlo moderna posljednjih godina, a bez obzira na trendove jedna od najvažnijih stvari je i prilagoditi frizuru obliku lica i teksturi kose. Frizer slavnih žena, Jonathan Andre, objašnjava da je najvažnije kvalitetno njegovati kosu, ali i pronaći najbolju frizuru prema obliku lica. Za Womanandhome.com objasnio je sljedeće trikove za svaki oblik lica.

  • Duguljasto lice: uz ovaj oblik lica odlično će pristajati šiške, gušće i čvršće.
  • Okruglo lice: asimetrične frizure su izvrsne za žene s okruglim licima, a kosa može biti slojevito ošišana.
  • Srcoliko lice: istanjena kosa na krajevima odlično će pristajati ovom obliku lica.
  • Ovalno lice: žene s ovim oblikom lica imaju najviše mogućnosti jer im pristaju različite frizure. Mekano odrezana slojevita kosa dodat će živost kosi, ali dobro će im odgovarati i samo jedan sloj kose.

Ako tražiš inspiraciju ili neku novu frizuru za dugu kosu samo nastavi čitati jer u nastavku možeš pronaći celebrity dame s najljepšom dugom kosom.

Amal Clooney

Lijepa odvjetnica Amal Clooney poznata je po sjajnoj i dugoj kosi, a voli klasične frizure s laganim valovima. Za održavanje ovakve kose vrlo je važno redovito koristiti maske za kosu i sprej za sjaj.

Isla Fisher

Jedna od najljepših crvenokosih glumica, Isla Fisher, uvijek privuče veliku pažnju svojom prekrasnom dugom i crvenom kosom. Najčešće ima klasično dugu kosu s nježnim valovima. dodatni pramenovi obogaćuju boju i daju joj seksi izgled.

Jennifer Aniston

Sigurno si i ti barem jednom pokušala kopirati frizuru popularne Jenn, zar ne? Jennifer nosi uvijek dugu kosu s pramenovima, a koliko je njezina frizura popularna vidi se i po tome što je napravila svoju beauty liniju za kosu.

Kate Middleton

Vojvotkinja od Cambridgea poznata je po svojoj prekrasnoj smeđoj kosi, a u posljednje vrijeme često je osvježi svjetlijim pramenovima. Također, od lijepe Kate možemo dobiti inspiraciju za različite decentne frizure.

Demi Moore

Demi je poznata po svojoj divnoj, dugoj i sjajnoj kosi pa nije neobično što njeguje taj stil godinama. Također uvijek nosi razdjeljak na sredini, što je još jedan njezin zaštitni znak.

Penelope Cruz

Penélope Cruz još je jedna slavna dama koja voli nositi dugu kosu, ali ona je tijekom godina mijenjala stil. Pa je često imala neku verziju boba, a znala se igrati s bojama i imati svjetlije pramenove.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker još je jedna zvijezda čija je kosa postala zaštitni znak tijekom proteklih desetljeća i dalje joj odlično pristaje. Sarah najčešće nosi razdjeljak na sredini, a kosa joj često opušteno pada u nježnim valovima.

Sophia Vergara

Jedan od razloga zašto žene obožavaju kosu lijepe Kolumbijke je što njezina kosa izgleda zdravo. Vrhovi njezine su istanjeni, a vidi se da i redovito njeguje kosu. Vrlo je važno nježno sušiti kosu i obavezno izbjegavati najveće temperature na sušilu.

Reese Witherspoon

Voliš ravnu dugu i plavu kosu? onda će tvoja inspiracija biti Reese Witherspoon. Jedna od najpoznatijih plavuša u Hollywoodu nosi i mikro pramenove i zato izgleda još ljepše, ali i vrlo opušteno.

Heidi Klum

Da, možda je malo žena u životu rođeno da bude super model, ali svi možemo pronaći inspiraciju u frizurama Heidi Klum. Opuštena duga kosa njezin je zaštitni znak, a Heidi voli nositi i šiške koje joj odlično pristaju.