Za lijepu kožu

Pet jednostavnih rješenja za dosadne akne i prištiće na stražnjici

Olakotna je okolnost što prištiće i akne na stražnjici lako možeš sakriti, no to ne znači da im je tamo mjesto. Riješ ih se dok ti ne ostave ožiljke

alexander-schimmeck-yNoIyGyGcG0-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Iako je prištiće na stražnjici lakše sakriti, nego na ostalim mjestima na tijelu, ne znači da nisu iritantni, a i u biti, nalaze se na vrlo nezgodnom mjestu s obzirom da na stražnjici sjediš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prištići i akne na stražnjici mogu biti uzrokovani istim uzročnicima koji uzrokuju prištiće na licu, što je posljedica začepljenih pora i nakupljanja ulja, bakterija, mrtvih stanica kože i upalnih procesa", objašnjava dermatologinja Marisa Garshick za portal Pure Wow. "Kod nekih pojedinaca prištići i akne na stražnjici mogu biti i hormonalni", dodaje.

shimmer fallback

Postoje i životne navike koje im pridonose. "Na primjer, ako vježbate i znoj se predugo zadržava na koži, to može pridonijeti začepljenju pora. Trenje i pritisak zbog uske odjeće i dugotrajnog sjedenja također mogu pridonijeti izbijanju akni i prištića na ovom području", dodaje dermatologinja Lauren Penzi.

Na sreću, proces uklanjanja prištića sa stražnjice je vrlo jednostavan. Riješi ih se u nekoliko koraka uz par savjeta koje su otkrile ove dermatologinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/6
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.