7 neobičnih trikova koji će smanjiti bore

Vrlo jednostavni, a učinkoviti trikovi koji će ublažiti pojavu bora

7 neobičnih trikova koji će smanjiti bore

S prvim znakovima starenja pojavljuju se i bore i njihova je pojava neizbježna. Ipak, uz određene trikove i pravilnu njegu lica moguće je spriječiti njihovu prijevremenu pojavu.

Često se pojavljuju i tzv. mimičke bore koje zapravo možemo primijetiti i na mlađim ženama zato jer one ne ovise o godinama, već nastaju kao rezultat kontrakcija mišića na licu. Radiš li često razne grimase na licu, nemoj se začuditi pojavi bora.

Iako danas postoje i mnogi kozmetički preparati i anti-age proizvodi koji obećavaju da brišu bore ili pak da mogu odgoditi njihovu pojavu, činjenica je da će se bore pojaviti na svačijem licu, prije ili kasnije. Nemoguće ih je potpuno izbjeći, no pravilnom njegom možemo spriječiti njihovo produbljivanje te pojavu novih bora.

Želiš li spriječiti njihov nastanak u ranijim godinama te odgoditi njihovu pojavu, postoje određeni trikovi koji će smanjiti pojavu bora, a u nastavku otkrivamo o čemu je riječ.


Foto: Unsplash

Prestani škiljiti

Ako mnogo škiljiš, vrlo je vjerojatno da ćeš prve bore uočiti upravo u području oko očiju. Naime, koža oko oka vrlo je tanka i osjetljiva i upravo se tu kod mnogih žena stvaraju prve borice. Konstantno škiljenje dovodi do kontrakcije mišića lica zbog čega se ispod površine kože stvaraju utori koji će se u konačnici pretvoriti u bore. To vrijedi za sve mimičke pokrete i izraze lica poput mrštenja koje također posljedično dovodi do stvaranja bora.  


shimmer fallback

Pij više čaja

Sigurno si već mnogo puta čitala o mnogim zdravstvenim prednostima raznih vrsta čajeva, no jesi li znale da vrećice od čaja zapravo mogu biti vrlo korisne kod smanjenja linija i borica oko očiju? Čaj od kamilice, šipka i zeleni čaj djeluju antiupalno, štite od slobodnih radikala i imaju odlična anti-age svojstva. Skuhaj si šalicu čaj i popij ga ili pak poprskaj po licu kao mist. Ohlađene vrećice od čaja možeš koristiti kao obloge na očima i tako minimizirati sitne linije u tom području.


shimmer fallback

Spavaj na leđima

Spavaš li licem okrenuta prema jastuku, imamo za tebe lošu vijest - to može dovesti do prijevremene pojave bora na licu i vratu. Iz tog razloga, pokušaj što češće spavati na leđima jer je to najbolji položaj za sprečavanje nastanka novih bora.  shimmer fallback

Koristi proizvode sa SPF zaštitom

Sunce je danas vrlo jako i može uzrokovati prijevremeno starenje i stoga je vrlo važno koristiti proizvode sa SPF faktorom i to ne samo tijekom ljeta, već kroz cijelu godinu. Na tržištu je dostupno uistinu mnogo kvalitetnih proizvoda sa SPF-om pa ih svakako uvedi u svoju dnevnu rutinu njege lica.


Umivaj se, ali ne prečesto

Čišćenje kože lica vrlo je važno, no ipak valja biti umjeren jer u protivnom si možeš napraviti više štete nego koristi. Dermatolozi otkrivaju kako prečesto pranje lica, bez obzira na tip kože koji imaš, može ukloniti prirodna ulja te tako izazvati suhoću. Suha koža je mnogo više sklona pojavi bora stoga pripazi na to da ti lice uvijek bude dobro hidratizirano.


shimmer fallback

Jedi više ribe

Riblji plodovi vrlo su zdravi i trebali bi se naći na tvom jelovniku. Naime, ribe, sardina i losos posebice, obiluju omega-3 masnim kiselinama i proteinima koji pomažu kod održavanja zdrave i mladolike kože. Sastojci koji se nalaze u ribi također pomažu i u borbi s raznim upalama, dobri su za srce i podižu razinu serotonina.shimmer fallback

Jedi više antioksidanata

Nanošenje proizvoda za njegu lica koji sadrže antioksidante svakako se preporuča, no još bolja stvar koju možeš učiniti za svoju kožu je to da u svoju prehranu uvrstiš namirnice koje obiluju antioksidantima. Oni se nalaze u bobičastom voću, češnjaku, pistacijama i kakau pa svakako nastoj tu hranu uključiti u svoj jelovnik.


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.