Za postizanje 'wow' efekta

Znaš li kako napraviti savršenu 'beach waves' frizuru?

Imaš li malo dulju kosu, valovi kao s plaže savršen su izbor, a uz YouTube tutorijale koje ti donosimo, postizanje ove frizure bit će lako i jednostavno

profimedia-0490482194.jpg
Foto: Profimedia.hr

Trendovi dolaze i odlaze, a to vrijedi i kad je riječ o frizurama. Beauty trendovi mijenjaju se dinamično baš kao i oni i iz svijeta mode, no uvijek će postojati oni bezvremenski klasici kojima se rado vraćamo – a to vrijedi i za frizure.

Image
Trendi proljetne frizure

Nova sezona donosi i nove trendove - ovih 8 frizura bit će 'in'

'Beach waves' odnosno valovi u kosi jedna je od onih frizura s kojima je uistinu teško pogriješiti. Dobar je izbor u svakoj prigodi, pristaje svima i lako ju je napraviti čak i kod kuće. Osim toga, ova frizura uvijek je u trendi, a obožavaju je nositi i brojne poznate dame i influencerice.

Imaš li malo dulju kosu, 'beach' valovi su savršen izbor. Ipak, prije nego se upustiš u kreiranje ove popularne frizure, frizerski stručnjaci savjetuju da najprije dobro pripremiš svoju kosu. Za postizanje savršenih valova u kosi važno je na kosu nanijeti hranjivu kremu ili 'leave in' balzam koji će nahraniti kosu i dati joj zdrav sjaj.

Postoje različite frizure ovog tipa, no ključno je pronaći onu koja će najbolje odgovarati tvom tipu kose. Primjerice, ako imaš tanku i glatku kosu, isprobaj slane sprejeve za postizanje valovitih pramenova. Za bolju teksturu možeš koristiti i suhi šampon ili lak za kosu.

Nekoliko jednostavnih tutorijala za postizanje savršene 'beach waves' frizure pronađi u nastavku.

Izvor: YouTube

Uz pomoć uvijača za kosu

Najlakši i zapravo 'najtradicionalniji' način za postizanje 'beach' valova je uz pomoć pegle odnosno uvijača za kosu. Ovu frizuru svatko može napraviti, a gotova je za manje od pet minuta.

Jednostavni 'beach' valovi

Ako imaš tanku i jako glatku kosu, uz pomoć uvijača za kosu napravi nekoliko upečatljivih valova koji će frizuri dati volumen. Izgledat će sjajno u svakoj prilici.

Prespavaj u konjskom repu s pletenicom

Želiš li ujutro imati gotovu valovitu frizuru, isprobaj super ideju iz ovog tutorijala. Napravi konjski rep s pletenicom i ostavi preko noći. Ujutro kad se probudiš raspleti kosu, nanesi proizvode za oblikovanje i spremna si za izlazak.

Uz pomoć trake za kosu

Ovo je još jedan odličan trik za postizanje neodoljivih 'beach' valova, a koji ne iziskuje upotrebu uvijača za kosu. Sve što će ti biti potrebnu za kreiranje ove odlične frizure je traka za kosu od pamuka. Stavi je na glavu, a zatom oko nje umotaj sve pramenove svoje kose (vidi tutorijal) i ostavi nekoliko sati ili preko noći.

Beach valovi za kraću kosu

Tko kaže da cure s kratkom kosom ne mogu imati sanjive 'beach' valove u kosi? Ako nosiš kraću frizuru, za kreiranje valova bit će ti potreban uvijač za kosu te malo prakse. Nakon što završiš s uvijanjem kose, nanesi lak za kosu kako bi valovi ostali čvrsti i zatim prođi prstima kroz kosu i malo 'olabavi' frizuru.

Frizura gotova za manje od 5 minuta

Ako si u stisci s vremenom, ova frizura savršen je izbor. Vrlo ćeš je lako napraviti, a daje onaj 'wow' efekt. Kako bi si uštedjela vrijeme, složi kosu u rep i zatim uz pomoć uvijača za kosu napravi valove. Na kraju samo raspusti kosu, popravi ako je potrebno i to je to.

Beach valovi s pletenicama

Ako si spremna malo začiniti svoje 'beach' valove, isprobaj ovu efektnu frizuru s pletenicama. Pletenice su uvijek trendi, a u spoju s valovima izgledaju zaista šarmantno.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.