5 najboljih nježnih umivalica za osjetljivu kožu lica

Ovo su naši favoriti za čišćenje osjetljive kože lica

5 najboljih nježnih umivalica za osjetljivu kožu lica

Kad je u pitanju zdravlje naše kože, ne bismo trebali praviti kompromise. Prilikom odabira preparata za njegu i čišćenje kože valja biti oprezan te odabrati one koji će najbolje odgovarati našem tipu kože.

Osobitu pažnju odabiru kozmetičkih preparata trebaju obratiti osobe s osjetljivom kožom lica koja je često sklona isušivanju, crvenilu i reakcijama na sastojke koji se nalaze u proizvodima.

Korak kojeg nitko, bez obzira na tip kože, ne bi trebao preskakati je čišćenje. Čista koža je ujedno i zdrava koža, a čišćenje odnosno umivanje lica odgovarajućim proizvodom ujutro te prije odlaska na spavanje jedan je od najvažnijih koraka u beauty rutini.

Kožu je potrebno umivati određenim sredstvom ujutro i navečer, čak i ako nisi nosila šminku. Preparati za umivanje će osvježiti kožu, ukloniti sve nakupljene prljavštine i masnoće te ju pripremiti za daljnju njegu. Redovnim pranjem kože lica čiste se pore te će rizik od pojave akni biti manji, a koža će izgledati ljepše i blistavije. Upravo iz tog razloga, svakodnevno čišćenje kože lica je nužno.

Kod osjetljive kože lica najbolje je birati blage umivalice u obliku sindeta, losiona ili pak mlijeka, a valja izbjegavati agresivne proizvode koji mogu nadražiti kožu. Na svu sreću, skuplji proizvod ne mora nužno značiti i bolji proizvod, a i u ponudi drogerija i ljekarni se mogu pronaći mnogi vrlo kvalitetni proizvodi koje mogu koristiti i osobe s osjetljivom kožom.

S obzirom na to da mnoge žene danas imaju problema osjetljivošću kože, istražile smo koje su umivalice na našem tržištu najbolje za taj tip kože. Top 5 favorita izdvajamo u nastavku.


Foto: Unsplash

La Roche-Posay Toleriane Njegujući gel za pranje lica, 125 kn

shimmer fallback

Bioderma Sensibio Gel Moussant, 88 kn

shimmer fallback

MIXA Anti-Redness nježna pjenasta krema za čišćenje, 40 kn

shimmer fallback

Avene Cold Cream Gel za čišćenje kože s dodatkom cold kreme, 82 kn

shimmer fallback

SebaMed Nježni gel za pranje lica za normalnu do suhu kožu, 49 kn

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.