12 trikova za najzavodljivije trepavice i savršeno nanošenje maskare

Maskara je najvažniji dio svakog makeup looka na očima - zato je itekako važno znati nanijeti je na najbolji mogući način

12 trikova za najzavodljivije trepavice i savršeno nanošenje maskare

Ako priupitate žene koji im je omiljeni kozmetički proizvod po pitanju dekorative, uopće ne sumnjam da će mnoge od njih navesti upravo maskaru. Savršena maskara zaokružit će svaki makeup look. U stvari, potpuno je nezamisliva lijepa šminka bez naglašenih trepavica.

Maskara na današnjem tržištu ima zaista za svaku moguću potrebu - za produljivanje, volumen... Ipak, osim kvalitetne maskare dobri savjeti za pravilno nanošenje iste zlata vrijede. Nije svejedno kako je koristite, a pravilni "trikovi" pomoći će da izbjegnete sve pogreške (grudice ili paukolike trepavice samo su neke od njih) te da vam trepavice izgledaju potpuno neodoljivo i zavodljivo.

Isprobajte naše trikove i savjete o tome kako pravilno nanijeti maskaru...

Ništa bez uvijača i prave tehnike


1. Koristite uvijač za trepavice
Uvijanjem trepavice dobivaju efekt kao da su dulje i punije. Zagrijte uvijač toplim zrakom iz fena 3-5 sekundi prije nego ćete uvijati trepavice. Prislonite ga uz korijen trepavica, stisnite umjereno (nemojte prejako) i držite najviše 10 sekundi. Ponovite u sredini u na vrhovima trepavica. Ako koristite obični uvijač, bilo bi dobro da povremeno promijenite jastučiće na uvijaču. Isto tako, redovito ga čistite i dezinficirajte jer se i na njemu nakuplja šminka, stanice kože i bakterije.

2.Nanošenje maskare
Isprobajte aplikaciju u tri koraka:
Korak 1: Četkicu pomičite u cik-cak kretnji, slijeva nadesno, pri korijenu trepavica.
Korak 2: Povlačite četkicu od korijena prema vrhovima, preko cijele duljine trepavica.
Korak 3: Zatvorite oko i prislonite držač na vrh trepavica te ga gornjom stranom provucite cijelom duljinom da biste uklonili eventualne grudice.

3. Ako ste "preslikali" maskaru na kapak...
ako vam se dogodila greškica pa ste maskarom zamrljali kapak ili pak su vam se trepavice "preslikale" - pričekajte da se osuši pa lagano uklonite suhim štapićem za uši.

Kako do volumena trepavica i koje četkice odabrati?


4. Za više volumena...
Želite li više volumena, na trepavice prije nanošenja maskare kistićem nanesite malo bezbojnog pudera za lice. Danas se čak mogu i kupiti posebni puderi za volumen trepavica.

5. Drugi sloj maskare
Nemojte se plašiti slojevanja maskare. Tek nakon dva sloja maskara može ostvariti svoj puni potencijal. Nakon što nanesete prvi sloj, pričekajte minutu kako bi se on djelomično osušio, i potom nanesite drugi sloj.

6. Tanke i kratke četkice često su najbolje
Tanjom četkicom možete doprijeti do kuteva očiju, dok s onim kraćima možete bolje manevrirati, s više kontrole. 

Postignite dramatični look, a po potrebi i savinite četkicu


7.Za dramatični look maskaru nanesite na gornje i donje trepavice
Da bi vam oči izgledale šire, nanesite ju i na donje trepavice također. Ali maskaru nanosite laganim pokretima. Ne ide vam hvatanje donjih trepavica, odnosno preslikavaju vam se i sve se zapacka? Pokušajte ispod njih prije nanošenja postaviti tanku maramicu.

8. Da se ne zapackate - savinite četkicu
Vrhunski makeup artisti znaju tajnu uspješnog šminkanja: po potrebi savinu četkicu (gdje se nastavlja na "štapić/držač" maskare) pod pravim kutem. Pa ne čudi što je relativno nedavno L'Oreal predstavio Unlimited maskaru čiji je štapić moguće savinuti za isti efekt.

9. Isprobajte bezbojnu maskaru
One služe za nanošenje tankog filma na trepavice i odvajanje prije maskare. Makeup artisti se u njih kunu. Pokušajte, kad god imate malo više vremena za šminkanje, neće vam biti žao. 

Nose se i maskare u boji


10. Maskare u boji
Crna maskara odgovara svim tipovima, iako bi možda plavuše treba biti pažljivije, uglavnom ne pretjerivati. Plavuše bi trebale odabrati za dnevnu varijantu smeđu, a s crnom se maskarom poigrati za večernji/noćni look. Maskara plave boje učinit će plave oči još svjetlijima, dok će ljubičasta izvrsno istaknuti smeđe oči.

11. Ne vadite četkicu iz tube i natrag uzastopno
Ovako će se zbog zraka kojeg upumpavate u tubu maskara brže osušiti i postati beskorisna. 

12. Redovito mijenjanje maskare
Oči su jedno od naših najvrjednijih blaga pa ih treba čuvati! Nikada ne posuđujte svoju maskaru drugima i ne zaboravite je mijenjati svakih 3 mjeseca.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.