403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Lifestyle
Lifestyle

Znate li kako napraviti gustin?

Znate li kako napraviti gustin?
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Namjena i način upotrebe gustina gotovo svima je dobro poznata, no uvijek je dobro podsjetiti se što je i kako se gustin koristi, ali i kako napraviti gustin

Već znamo da je gustin fini, jestivi škrob koji se dobiva od kukuruza, a s obzirom na to da kukuruz ne sadrži gluten, mogu ga slobodno konzumirati i osobe koje boluju od intolerancije na gluten.  Škrobno brašno, škrob ili gustin je fini bijeli ili žućkasto-bijeli prah koji se sastoji od sitnih zrnaca. Škrob je složeni ugljikohidrat (polisaharid) bez okusa i mirisa. Kako je gustin, ili škrobno brašno, nezaobilazan sastojak finih kolača i krema, ali raznih juha, variva i slanih umaka, ako ga nemamo pri ruci dobro je znati kako napraviti gustin. Gustin se tijekom kuhanja razmuti s malo tekućine pa tek onda doda u ostatak tekućine koja se zatim zagrije do vrenja. Doziranje gustina navedeno na svakom pakiranju, no ako niste sigurni zapamtite da za čvršće kreme kojima će te nadijevati torte treba staviti i do 60-80 g gustina na 500 ml mlijeka, a za neke lagane deserte u čaši dovoljno je i 30 g gustina na 500 ml mlijeka.  A kako napraviti gustin? Osim u mlijeku gustin možete kuhati u voćnom soku ili ga dodati voćnom pireu (izmiksanom voću) u i tako dobiti finu, voćnu kremu za vaše slastice. Moguće ga je koristiti u pripremi biskvita tako da njime zamijenite dio 1/3 brašna koja je navedena u receptu i dobiti izrazito mekani, lagan i prozračan biskvit kojeg dalje možete nadijevati po želji! Nadamo se da vam je ovih nekoliko redaka o tome kako napraviti gustin bilo od koristi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx