Znate li kako djeluje alkoholni ocat kao dezinfekcija?

Pokušavate napraviti savršeno sredstvo za dezinfekciju ili vam je potrebno sredstvo za pranje rublja koje će ujedno i dezinficirati? Tu je alkoholni ocat i dezinfekcija je zagarantirana

Znate li kako djeluje alkoholni ocat kao dezinfekcija?


Možete slobodno zaboraviti na sredstva za čišćenje puna kemikalija i štetnih sastojaka! Jer, u samo nekoliko minuta, možete sami kod kuće izraditi prirodna sredstva za čišćenje. Najbolja dezinfekcija je alkoholni ocat od kojeg možete napraviti i sredstva za čišćenje.


ImagePovremenim pročišćavanjem zraka i dezinfekcijom prostora oko sebe možete spriječiti širenje virusa koje donesete izvana, što može pomoći da se osjećate sigurnije. Za takvu dezinfekciju najpogodnija je kombinacija vode i medicinskog alkohola, odnosno alkoholnog octa, koji je jeftiniji, pa tako i prihvatljiviji za korištenje u kućanstvu, pogotovo ako želimo dezinficirati veće površine.

Nitko ne voli kemikalije koje se nalaze u sredstvima za čišćenje, ali ne brinite. Magično sredstvo kojim se obavlja dezinfekcija, nalazi se u vašem domu. Služi i za čišćenje kamenca.
Sve što vam je potrebno kako biste na prirodan način očistili tvrdokorni kamenac jest pola litre vode, jednako toliko alkoholnog octa te korica limuna. S obzirom na to što alkoholni ocat sam po sebi ima dosta intenzivan i pomalo neugodan miris, miris koji vam možda neće odgovarati, u ovu mješavinu slobodno dodate nekoliko kapi eteričnog ulja.

Sve ulijte u prethodno opranu bocu s prskalicom i spremni ste za čišćenje. S ovim pripravkom možete čistiti zaista sve – od prljavih sanitarija u kupaonici, sudopera u kuhinji, te svih drugih površina u vašem domu.

Dezinfekcija doma, osobito u ovo vrijeme borbe protiv virusa, imperativ je za očuvanje zdravlja vas i vaših najmilijih.

Sam alkoholni ocat je odličan dezinficijens, i sve što alkoholni ocat napravi možete biti sigurni da je dezinfekcija izvršena.


Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!