Slažeš li se s izborom?

Znanost je rekla svoje: Slavni glumac je najljepši muškarac na svijetu

Prema zlatnom rezu, britanski glumac Regé-Jean Page najljepši je muškarac na svijetu, a iza njega slijede australski glumac Chris Hemsworth i američki glumac Michael B. Jordan

profimedia_4563456747.JPG
Foto: Profimedia.hr

Regé-Jean Page, koji se proslavio ulogom Simona Basseta u prvoj sezoni Bridgertona, proglašen je najljepšim muškarcem na svijetu.

Estetski kirurg dr. Julian De Silva otkrio je rezultate istraživanja koje je koristilo formulu poznatu kao 'zlatni rez', odnosno 'zlatna sredina' za koju se još iz doba stare Grčke vjeruje da je formula savršenstva.

Britanski glumac tako je bio očiti pobjednik, s obzirom na to da je izračunato da je njegovo lice 93,65% točno prema zlatnom rezu. "Regé je pobijedio zbog svog klasično lijepog lica i prekrasnih smeđih očiju. Bez sumnje je imao najvišu ocjenu zahvaljujući proporcionalnom razmaku između očiju, ali i položaju očiju", otkrio je estetski kirurg za Daily Mail te dodao: "Njegove savršeno oblikovane usne također su dobile visoku ocjenu, a jedina ocjena koju je dobio, a koja je bila nešto niža, bila je širina i duljina njegovog nosa."

Ovaj rezultat se temelji na kompjutoriziranom mapiranju kojim se mjeri fizička savršenost na temelju zlatnog reza, promatrajući sve značajke lica koje osoba ima, a dr. De Silva objasnio je i kako funkcionira ova tehnika: "Prvo se izmjeri duljina i širina lica. Nakon toga, duljina se podijeli sa širinom. Idealan rezultat smatra se zlatnim omjerom koji bi trebao biti jednak 1,6."

Osim toga, izvode se još tri mjerenja: od linije kose do između očiju, od između očiju do dna nosa i od nosa do dna brade. Što su sve tri jednakije, to je lice savršenije prema zlatnom rezu.

Estetski kirurg objavio je popis 10 najljepših slavnih muškaraca na svijetu, a tko se još osim britanskog miljenika našao na njemu - provjeri u nastavku, a svoje mišljenje podijeli s nama u anketi.

Chris Hemsworth

Na drugom mjestu našao se australski glumac Chris Hemsworth. 'Thorovo' lice točno je čak 93,53 % prema zlatnom rezu.

Michael B. Jordan

Treće mjesto pripalo američkom glumcu Michaelu B. Jordanu sa 93,46%, koji se proslavio ulogom boksača Creeda i negativca N'Jadaka u Marvelovim filmovima o Crnoj panteri.

Harry Styles

Prema ovim izračunima, britanski glazbenik Harry Styles zauzeo je četvrto mjesto s 92,3%.

Jude Bellingham

Na petom mjestu našao se još jedan Britanac, Jude Bellingham, nogometaš bundesligaškog kluba Borussia Dortmund, a koji prema zlatnom rezu ima čak 92,22%.

Robert Pattinson

Nastavljamo sa slavnim Britancima jer na šestom mjestu našao se britanski glumac Robert Pattinson s 92,15%.

Chris Evans

Popis se nastavlja s glumcem Chrisom Evansom na sedmom mjestu, a koji je 2022. godine osvojio titulu najseksi muškarca prema časopisu People.

George Clooney

Vječni miljenik George Clooney našao se na osmom mjestu.

Henry Golding

Britanski glumac Henry Golding koji je osvojio srca obožavateljica ulogom u filmu 'Suludo bogati Azijci' završio je na devetom mjestu.

Dwayne Johnson

I Dwayne Johnson, poznatiji kao The Rock zauzeo je posljednje, 10. mjesto.