Brini za okoliš i svidi se drugima

Jednostavno neodoljiva: Ova 'zelena' navika čini te privlačnijom osobom

Već odavno znamo da je recikliranje dobro (i poželjno!) za okoliš, no prema ovom istraživanju recikliranje bi moglo pomoći i tvom ljubavnom životu. Evo i kako

pexels-sarah-chai-7262897.jpg
Foto: Pexels

Privlačnost je smiješna i pomalo čudna stvar - neke kvalitete koje ti smatraš privlačnima kod nekoga neki bi tvoji prijatelji mogli smatrati stvarima zbog kojih bi oni pobjegli glavom bez obzira i obrnuto. Ono što nekoga čini privlačnim razlikuje se od osobe do osobe, i to je ono što privlačnost čini tako zanimljivom temom - temom o kojoj istraživači neprestano provode razna istraživanja.

Image
Nije važan vanjski izgled

7 jednostavnih trikova koji će te učiniti privlačnijom (bez šminke)

Tako postoje istraživanja koja nam daju neke prilično očite informacije, recimo istraživanje koje kaže da nas dobra osobnost u konačnici čini privlačnijima. S druge strane, postoje istraživanja koja nam donose neke nove i zanimljive informacije - recimo, neke iznenađujuće stvari koje bi te mogle učiniti privlačnijom. A među tim stvarima je, vjerovala ili ne, recikliranje.

Prema Glamouru, istraživanje PepsiCo-a iz 2014. pokazalo je da recikliranje, nešto što se na prvu čini vrlo "neseksi" i nešto čemu većina nas, nažalost, ne pridaje dovoljno pažnje, zapravo može učiniti da izgledaš još više seksi i privlačno. Istraživački tim anketirao je više od 1140 Amerikanaca starijih od 18 godina i otkrio da recikliranje i briga za okoliš mogu učiniti da izgledaš mnogo privlačnije u očima drugih.

Image
Foto: Unsplash

Od svih ispitanih, njih 40 posto reklo je da bi o nekoj osobi mislilo bolje nakon što bi saznali da ta osoba reciklira. Samo 25 posto ispitanih reklo je da bi ih više privlačio netko s diplomom, 18 posto reklo je da bi impresivan posao nekoga učinio privlačnijim, a samo 8 posto njih privlači nečiji pozamašan bankovni račun.

Nadalje, 21 posto ljudi reklo je da ih ne bi impresioniralo kada bi na prvom spoju saznali da osoba uopće ne reciklira, a 22 posto njih reklo je da je izrazilo očito razočaranje kada su svjedočili da netko ne reciklira. Zaključno, dvije od pet ispitanih osoba tražile su da njihov budući partner bude osoba koja brine o okolišu.

Image
Foto: Unsplash

Ako malo bolje razmislimo, ovo istraživanje doista ima smisla. Ako je nekoj osobi stalo do okoliša dovoljno da se potrudi reciklirati, time pokazuje da je suosjećajna, ljubazna i pažljiva osoba. Ako joj je, s druge strane, svejedno gdje ostavlja svoje smeće, ponajprije plastiku, to znači da ne razmišlja o tome kako njezini postupci utječu na druge, što baš i nije najimpresivnija crta osobnosti.

Dakle, ako je vjerovati istraživanju, recikliranje ti donosi dvije dobre stvari - osim što brineš za okoliš i radiš sve što je u tvojoj moći da spasiš svijet, ono te čini privlačnijom osobom u očima drugih. Zato, kada poželiš nekoga impresionirati na sljedećem spoju, znaš što ti je činiti. A ako do sada još nisi počela reciklirati, ovo ti je savršena prilika.