Stvari se mijenjaju

Od slatkica do razuzdanih partijanera : Zvijezde koje su drastično promijenile imidž od početka karijere

Često se govori kako zvijezde mijenjaju frizure i stil odjevanja, ali mnogi od njih su razvili svoje karijere ili proširili posao u neočekivanom smjeru

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Profimedia.hr

Holivudski svijet je pun blještavila, zabave, novca, ali i različitih skandala. Ljubavni prevrati, razvodi, alkohol, droga, bankroti dio su tog svijeta koji osim filmova proizvodi i tračeve koje većina svijeta s obožavanjem prati.


Image
Privatne bitke

Zvijezde koje su progovorile o borbi s poremećajima prehrane

Velike filmske zvijezde, ali i ono koji zapravo ne rade ništa nego su postali brendovi zbog skandala su dio priče o glamuru i slavi. No kako se mijenja svijet tako se i mijenjaju naše omiljene zvijezde. I ne radi se tu samo o godinama i odrastanju, već i o potpunim transformacijama. Neki su s godinama, od slatkica izgradili imidž "zločestih", dok su drugi izgradili prava poslovna carstva. Prisjetili smo se mnogih transformacija, a neke su jako zanimljive.

Paris Hilton

Bogata nasljednica Paris Hilton, njezin djed osnovao je lanac poznatih hotela, na početku 2000-ih bila je sinonim za svijet glamura. Osim rođenjem, ulazak u svijet glamura osigurala je već u tinejdžerskim danima kada se počela baviti manekenstvom. Njezina karijera započela je u modnoj agenciji Trump Model Management. Uskoro je postala slavna, a kamere su pratile njezin društveni život koji se uglavnom odvijao na glamuroznim partyjima. No 2003. godine izbio je veliki skandal jer je u javnost izašla njezina seks snimka, azbog toga je postala još popularnija i dobila ulogu u reality show. Pokušala je ostvariti i pjevačku karijeru te nekoliko godina poslije snimila pjesmu "Stars are blind", ali njezina pjevačka karijera nikada nije otišla dalje od toga.

Nakon godina provednih na naslovnicama odlučila se smiriti, a danas se bavi kuhanjem. Dvadeset godina kasnije odnosno 2020. odlučila je snimiti dokumentarac "This is Paris" i pokazati kako njezina mladost nije bila lagana i da se puno trauma krije iza sjaja u kojem je živjela. U međuvremenu je otkrila da obožava kuhati i počela je snimati videa s receptima, a 2021. pokrenula je i svoj kulinarski show.


Miley Cyrus

Pjevačica Miley Cyrus postala je američka zvijezda još kao tinejdžerica jer je sudjelovala u Disney seriji "Hannah Montana". Odrasla je u glazbenoj obitelji: otac joj je bio country pjevač, a velika pjevačica Dolly Parton joj je krsna kuma. Iako je danas jedna od najpoznatijih mladih pjevačica svoj put započela je kao glumica. Bila je dio slavne serije od 2006. do 2022. godine, glumila je školarku koja mora od svojih kolega skivati da je pjevačica. No tijekom tih godina, Miley je razvijala i svoju pjevačku karijeru i snimala romantične pjesme. Međutim kada je završila s Disney svijetom i krenula svojim pjesmama osvajati cijeli svijet drastično je promijenila imidž. Njezina frizura i odjeća nisu više bili romantični ni slatki nego su izražavali bunt. I danas osvaja top liste, ali i dalje pokazuje svoju buntovnost.

Reese Witherspoon

Publika je već na početku karijere zavoljela Reese Witherspoon. Pokazala je da se odlično snalazi u komedijama poput "Plavuša s Harvarda" i mnogi su mislili da će njezina karijera ići u tom smjeru - naivna i slatka plavuša. No vrlo brzo počela je dokazivati da je puno više od toga i da je vrlo kvalitetna glumica koju nije strah istraživati različite uloge i poslovni svijet. Dobila je Oscara, Zlatni globus i nagradu BAFTA za ulogu June Carter Cash u filmu "Hod po rubu". No kako nije dobivala uloge kakve želi odlučila ih je stvoriti, postala je producentica te sudjelovala i glumila u stvaranju projekata poput "Male laži" i "Nestala" te mnogim drugima.

Kylie Jenner

Kylie je na početku bila "samo" sestra Kim Kardashian. Njezino ime postalo poznato kada se 2007. godine pojavila u reality show "Keeping Up with the Kardashians". Gledatelji su ju doživljavali kao još "samo jednog člana obitelji Kardashian" i dugo je bila u sjeni slavnijih sestara. No iako je izgledalo da će zauvijek ostati tako, 2015. godine Kylie je lansirala svoju liniju ruževa "Kylie Lip Kits". Njezini ruževi oduševili su žene i već sljedeće godine odlučila je proširiti posao i preimenovati brend u "Kylie Cosmetics". Također je glumila je u vlastitoj spin off seriji "Life of Kylie" i napravila aplikaciju za mobitel, a njezin utjecaj postao je toliko velik da ju je ugledni časopis Forbes stavio na popis 100 najutjecajnijih zvijezda.

Čak ju je dvije godine za redom proglasio najmlađom milijarderkom, ali joj je ta titula oduzeta 2020. godine jer su shvatili da je prenapuhala financijske izvještaje i da njezina imovina vrijedi oko 900 milijuna dolara što još uvijek nije milijarda.

Justin Timberlake

Justin je cijeli život pred kamerama, još kao dijete sudjelovao je u popularnoj američkoj seriji "Club Mickey Mouse". Nakon toga se posvetio glumačkoj karijeri, bio je dio boy banda ’N Sync, ali prava zvijezda postao je tek kada je krenuo u solo vode. Prepoznatljiv glas, zavodljive pjesme i zanimljivi plesni pokreti postali su njegov zaštitni znak. No kako je krenuo u solo vode odlučio se posvetiti i filmskim projektima. Glumio je u komedijama poput "Prijatelji s povlasticama" sa slavnom Milom Kunis, ali i dramama. I danas paralelno gradi dvije karijere.


Možda će te zanimati

Image
'MAMA JE BOLJE'

Nakon teške bolesti, naša novinarka napisala je slikovnicu kako bi pomogla svom sinu i drugoj djeci

Image
'BUDI MI PRIJATELJ'

Osigurajte bezbolnije liječenje najteže bolesnoj djeci iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"