Tako bogati, a tako skromni: Ove zvijezde su 'normalne' usprkos slavi

Donosimo ti pet zanimljivih primjera zvijezda koje unatoč silnom bogatstvu i slavi i dalje žive "prosječan" život

Tako bogati, a tako skromni: Ove zvijezde su 'normalne' usprkos slavi

Svijet Hollywooda je prožet luksuzom, glamurom i velikim bogatstvom, a iako većina platenarno popularnih glumačkih i pjevačkih zvijezda živi "na visokoj nozi" te se stalno razbacuje novcem, postoje i oni koji na računima imaju milijune, ali se ponašaju i žive kao prosječni građani. Takvi celebovi definitivno su rijetki, ali baš zato što ih nema puno i jer im novac nije na prvom mjestu ih još više cijenimo. 

Image

Njihove ih mane čine posebnima: Ove zvijezde ruše stereotipe o ljepoti i to na vrlo inspirativan način

Postoje dakle i oni kojim smatraju kako im luksuzni automobili, ogromna imanja i privatni avioni nisu potrebni za sreću, iako bi si ih mogli priuštiti. Donosimo ti pet takvih celebrity priča koje su dokaz da nisu svi bogataši isti. 

Keanu Reeves

Miljenik žena sa teškom životnom pričom, svima dragi glumac Keanu Reeves definitivno slovi za jednog od najskromnijih celebova na svijetu. Iako mu na bankovnom računu leže pozamašne svote, a on svake godine izbaci barem jedan hit film, Keanu i dalje putuje podzemnom željeznicom, odijeva se „obično“ i kupuje u supermarketima.

Umjesto da troši na luksuzne aute ili vile, Keanu radije svoj novac koristi i daje u humanitarne svrhe. Tako je sam osnovao zakladu koja se bavi financiranjem dječjih bolnica te financijski potpomaže istraživanja za pronalazak lijek protiv raka. Uz to, vrlo je prizemljen te se voli šetati parkom bez tjelohranitelja. 

Kristen Bell

Kristen Bell je jedna od onih zvijezda o čijem se životu nikada ne pletu tračevi niti ju se povezuje sa skandalima. Mirna, povučena i megauspješna, Kristen već dugi niz godina glumi u serijama i filmovima, a bavila se i sinkronizacijom, pa je tako svoj glas posudila slavnoj Elsi iz animiranog filma „Frozen“. Zahvaljujući svojoj uspješnoj karijeri, zaradila je milijune, pa se tako njezino trenutno bogatstvo procjenjuje na 11 milijuna dolara.

Ipak, iako je bogata, ova glumica i dalje je vrlo štedljiva te ne troši novac bez veze. Tako je sama priznala kako obožava kupovati po sniženjima i akcijama, kao i da često u kupovinu odlazi s kuponima koji joj garantiraju dobre popuste.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker zaradila je pravo bogatstvo zahvaljujući svojoj ulozi u kultnoj seriji „Seks i grad“ kao i snimanju brojnih hit komedija. Iako je snimanje „Seksa i grada“ odavno završilo, Sarah Jessica i dalje dobiva novac za tu ulogu i to zato što se serija u mnogim zemljama svijeta konstantno vrti iznova i iznova. Njezino se bogatstvo procjenjuje na 90 milijuna dolara, a uz taj novac koji je zaradila glumom, ova se glumica bavi i modom. Naime, Sarah Jessica Parker je modna ikona koja je kreirala i svoje parfeme kao i linije cipela.

Unatoč tome, vrlo je prizemljena te jako rijetko kupuje novu odjeću. Velika je zagovornica second hand trgovina te tjera i svog sina da kupuje u njima. Uz to, koristi i staru odjeću koju je naslijedila od obitelji, kao i odjeću svog brata koju zatim daje prekrojiti za svog sina. Sarah Jessica tako navodno uštedi gomilu novca, a svoju garderobu ponajviše opskrbljuje darovima dizajnera, no ne kupuje svečane haljine sama.

Jennifer Lawrence

Mlada oskarovka Jennifer Lawrence već godinama je jedna od najplaćenijih glumica svijeta, a reda filmski hit za hitom. Zahvaljujući sjajnom odabiru uloga, Jennifer je prije tridesete godine života već vrijedila oko 75 milijuna dolara, što je i više no dovoljno da bi živjela onoliko luksuzno koliko to želi. No, sudeći po svjedočanstvima onih koji ju dobro poznaju, slava i bogatstvo ju nisu niti malo promijenili. 

Tako Jennifer nema osobne pomoćnike, stiliste niti kućne pomoćnice. Sama bira svoju odjeću, odlazi u šoping i obavlja kućanske poslove, a živi u istom stanu u New Yorku kao i prije deset godina. Uz to, vozi auto Chevy Volt koji nitko ne bi okarakterizirao kao luksuzno vozilo te u trgovinama često kupuje na sniženjima. 

Zooey Deschanel

Poznata ekscentrična glumica velikih plavih očiju i prepoznatljivih gustih šiški, Zooey Deschanel, godinama je omiljeno televizijsko lice, a duga i uspješna karijera omogućila joj je dobru zaradu tijekom godina. Od kako se rastala, javnosti je postalo poznato da Zooey mjesečno zarađuje oko 95.000 dolara, a mjesečno troši samo 22.500 tisuće i to na plaćanje svog luksuznog stana i ostale životne potrepštine. Sav preostali novac ova glumica stavlja na svoj račun za štednju. 

Uz to, Zooey ne koristi kreditne kartice te izbjegava kupovinu svega što joj nije nužno potrebno. Zato malo troši na šminku i odjeću, što smatra velikom uštedom. Još jedan dokaz toga koliko pazi na financije je i činjenica da mjesečno još uvijek otplaćuje ratu kredita za svoj stan, kojeg nije željela kupiti odmah u gotovini, već ga isplaćuje u mjesečnim iznosima. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.