Play logo

S grupom Eagles of Death Metal u Zagreb stižu energični White Miles!

EODM i White Miles 19. veljače nastupit će u zagrebačkoj Tvornici Kulture

S grupom Eagles of Death Metal u Zagreb stižu energični White Miles!
Play logo

EODM (Eagles Of Death Metal) u Zagrebu će,u Tvornici Kulture, nastupiti 19. veljače 2016. godine. Kao službena predgrupa, pridružit će im se energični White Miles!

White Miles glazbeni je duo iz Austrije kojeg čine pjevačica i gitaristica Medina Rekic i bubnjar Hansjörg Loferer – Lofi. Znaju se već deset godina, a zajedno sviraju od 2011.! Nakon što su objavili nekoliko snimki nastupa te vidjevši odlične reakcije publike, napustili su radna mjesta te počeli živjeti svoj san – prvo svirajući u Austriji i susjednim zemljama zatim i šire u Europi. Najveću medijsku pozornost privukli su nastupajući kao predgrupa na turneji s Courtney Love. Osim po glazbenom uspjehu, u krugu prijatelja poznati su i po partijima koje priređuju u prostoriji za probe na kojima su, uz glasnu glazbu, neizostavan dio stari crno-bijeli filmovi te ples na šipki. Radi svih tih ludih kombinacija i raznih glazbenih utjecaja svoju glazbu nazivaju pole dance stoner blues rockom. Iako ih je samo dvoje u bendu, Medina i Lofi izvrsno poznaju svoje instrumente te znaju kako stvoriti nevjerojatno dobru buku! Energičnim nastupom, kombinacijom sirovih rock riffova, lijepih melodija i ritmičnih bubnjeva zasigurno će zabaviti publiku! Povodom nastavka turneje s EODM, Medina i Lofi na službenoj White Miles Facebook stranici poručuju: "Pobjednikovo oružje je glazba, ljubav i hrabrost. Dijelimo svi zajedno mir, ljubav i rock'n'roll."

Koncert koji će se 19. veljače održati u Tvornici Kulture bit će puno više od samog koncerta – bit će to proslava pobjede slobode! Turnejom nazvanom 'Nos Amis' Eagles Of Death Metal vraćaju se u Europu kako bi održali koncerte koji su ranije odgođeni radi tragičnih događaja koji su se odvili 13. studenog u Parizu, između ostalih i za vrijeme njihovog koncerta u dvorani Bataclan.

Eagles of Death Metal osnovali su najbolji prijatelji Jesse Hughes i Josh Homme (Queens of the Stone Age), 1998. godine u kalifornijskom Palm Desertu. Ime je nastalo kada se jedan od njih zapitao kako bi zvučao spoj grupe Eagles i death metal žanra. Unatoč imenu, EODM ne sviraju death metal. Teško ih je smjestiti u određeni glazbeni žanr, no svakako se može reći da sviraju energični rock s naglašenim gitarskim riffovima i žestokim ritmom bubnjeva! Karizmatični frontman poznat je po svojoj entuzijastičnoj interakciji s publikom što potvrđuju i brojni posjetitelji INmusic festivala koji su ljetos imali priliku gledati njihov nastup na glavnoj pozornici jarunskog Otoka mladosti. Koncerti grupe EODM emotivni su, energični i nabijeni pozitivnom energijom! Nesumnjivo je da će i u Tvornici Kulture, kombinacijom pjesama s novog albuma 'Zipper Down' te najboljim pjesmama iz karijere, EODM svim ljubiteljima dobrog rocka priuštiti večer za pamćenje!

Ulaznice  za zagrebački koncert EODM po cijeni od 149 kuna (+ troškovi transakcije) mogu se kupiti putem službenog INmusic webshopa  te u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Ukoliko ne budu rasprodane, cijena ulaznice na dan koncerta (19. veljače 2016.) iznosit će 160 kuna. Broj ulaznica je ograničen.

Play logo

Play logo