Prva autorska pjesma Zrinke Posavec "Zaljubi se u mene"

Na ovogodišnjem Chansonfestu Zrinka Posavec će izvesti svoju prvu autorsku pjesmu “Zaljubi se u mene”.

Prva autorska pjesma  Zrinke Posavec "Zaljubi se u mene"

Na ovogodišnjem Chansonfestu koji će se održati 17. studenog u Zagrebačkom gradskom kazalištu „Komedija“, Zrinka Posavec će pored ostalih autora izvesti svoju prvu autorsku pjesmu “Zaljubi se u mene”.


Zrinka Posavec glazbenica je iznimnih kreativnih i glazbenih mogućnosti, akademski obrazovana, s velikim iskustvom u etnomuzikološkom stvaralaštvu i samostalnim glazbenim projektima.

Njezina prva autorska pjesma predstavlja zaokret prema posve drugačijem, autorskom potpisu glazbe. Pjesmu "Zaljubi se u mene" sama je uglazbila i producirala, uz autorske stihove spisateljice i pjesnikinje Lee Brezar.

Pjesma je nastala kroz spontani impuls i zanimljivu suradnju tijekom projekta Kulturne instalacije #odapoeziji, na city light plakatima na sedam lokacija u Zagrebu. Mažuranićev trg, na kojem je bila postavljena pjesma ”Zaljubi se u mene” autoricu glazbe i aranžmana Zrinku Posavec je ”obuzela da bi se netom pretočila iz srca u glazbu”.

Iako je teško samo riječima opisati glazbu Zrinka je izjavila kako je pjesma ”Zaljubi se u mene” stvarana prema već napisanim stihovima kojima koje je pretočila u čežnju što savršeno utjelovljuju glas, glazba i aranžman sačinjen od klavira i gudačkog kvarteta.

”Kako sam i sama ljubiteljica šansone, poglavito one hrvatske (Arsen Dedić, Zdenko Runjić, Ibrica Jusić, Stjepan Mihaljinec, Pero Gotovac i dr.) nije čudo da sam baš za ovu pjesmu odabrala ovaj glazbeni izričaj. Šansona je pjesma divnog teksta kojeg mora pratiti čarobna glazba, a ako je i interpretator dobar, šansona postaje prava glazbena poslastica.”

Zrinku Posavec publika je posljednjih godina upoznala kroz specifične interpretacije etno glazbe, potom jazz izvedbe sevdaha i starogradskih pjesama i kroz ovogodišnji album "Pantomima" u izdanju MAST produkcije koji je dobio izvrsne ocjene glazbene kritike.