Pandemija koronavirusa diljem svijeta, mnoge svjetske slavne face odlučile su pomoći

Osim što su Tom Hanks i Idris Elba, javno objavili kako su nažalost pozitivni na virus, mnogi poznati uključili su se u svoje zajednice kako bi pomogli

Pandemija koronavirusa diljem svijeta, mnoge svjetske slavne face odlučile su pomoći

Koronavirus definitivno ne bira i dok mnoge zemlje uvode posebne mjere kako bi prekinuli rast oboljelih i pokušali sačuvati živote i mnoge slavne face pokušavaju na svoj način pomoći. I dok neki koriste svoje talente, drugi pak nesebično daju novac. Jedan od primjera je svakako jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Roman Abramovič i vlasnik nogometnog kluba Chelsea. On je londonski hotel koji je u njegovom vlasništvu, prepustio medicinskom osoblju bi im olakšao borbu s koronavirsuom. Naime, s obzirom da neki zdravsteni radnici žive daleko ili ne mogu natrag kući jer imaju ugrožene članove, mogu odsjeti u hotelu
Hotel će im biti na raspolaganju sljedeća dva mjeseca, a naravno može se produžiti. Sve troškove smještaja pokrit će Roman Abramovič.


No, nije on jedini. Navodno će svoje hotele na korištenje dati i Cristiano Ronaldo koji ima hotele u Španjolskoj, no to još nije potvrđeno. A pomažu i mnoge druge slavne face. 

Neki poput Johna Legenda ili Keitha Urbana beplatno online sviraju i pjevaju, a isto je kod nas napravila i Severina Kojić, a drugi su se uključili u svoje zajednice. 

Tako je country pjevač Brad Paisley, pokrenuo trgovinu s besplatnim namirnicama za one najugroženije, stare i siromašne u Nashvilleu, a osim toga, starima i nemoćnima sada uz pomoć volontera nude i besplatnu dostavu tjednih namirnica kako bi ih potaknuli da ostaju kod kuće.


Voditelj Jimmy Fallon kojeg obožavaju milijuni diljem svijeta, baš kao i pjevača Justina Timberlakea, donirali su novac organizaciji 'Feeding America'. Organizacija je to koja inače dijeli tzv. food stamps za najugroženije članove zajednice kako bi imali što jesti, a sada zbog epidemije moraju dodatno promijeniti način rada i pomoći tako što sada potrebitima dostavljaju hranu. Osim toga, Fallon je donirao i u udruzi "No Kid Hungry", koja pomaže siromašnoj djeci u Americi. 

Tonight we are raising money for https://t.co/5w9YLd6c0L - use our Donate button on YouTube video or give them a follow @nokidhungry!

— jimmy fallon (@jimmyfallon) March 24, 2020


A istoj organizaciji, " No Kid Hungry" više od 150 tisuća dolara donirala je glumica Kristen Bell. No, Justin Bieber nije samo odlučio pomoći svojima već i drugima, tako da je uplatio dobrotvornoj organizaciji za djecu, čije je sjedište u Beijingu. Osim toga, Justin Bieber stalno objavljuje kako provodi vrijeme u karanteni i poziva druge da učine isto. 


I pjevačica Lady Gaga odlučlila je pomoći, pa je na svom Instagramu objavila kako će 20 posto od prodaje svoje linije make upa, Haus Labs donirati organizacijama koje se bave dostavom hrane potrebitima u Los Anglesu i New Yorku. U svakom slučaju, čini se kako će u danima koji slijede pomoći drugima biti i više nego poželjno i to ponajprije iz vlastitog naslonjača. Jer ako nemaš milijune da uplatiš drugima, sebe i druge čuvaš time što ostaješ doma. #ostanidoma 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.