Pročitaj sebe

Ono što prvo uočiš na slici otkriva koliko si emocionalno inteligentna

Jesi li visoko emocionalno inteligentna ili trošiš vrijeme, energiju i živce analizirajući svaku međuljudsku interakciju u kojoj sudjeluješ te se neprestano brineš o tome jesi li nešto pogrešno rekla?

pexels-steve-johnson-1781709.jpg

Postoje različite vrste inteligencije, a ona koju smo sklone podcjenjivati ključna je za kvalitetu našeg života. Što je viša, to se bolje snalazimo u međuljudskim odnosima koji su itekako bitni jer je čovjek društveno biće i bez drugih ne može živjeti. Riječ je o emocionalnoj inteligenciji koju je teško brojčano izmjeriti, no lako ju je objasniti, o našoj svijesti o tuđim osjećajima te o razumijevanju istih. Najplastičniji primjer emocionalne inteligencije je zagrliti nekoga kada plače, a ne vikati na njega.

Image
Test osobnosti

Ono što prvo vidiš na slici otkriva tvoju najveću snagu u ljubavi

Emocionalna inteligencija pomaže ti da se snalaziš u ovom svijetu, dobro procjenjuješ situacije i ljude te donosiš pravilne odluke. Jesi li emocionalno inteligentna ili trošiš vrijeme, energiju i živce analizirajući svaku interakciju i brineš da si nešto propustila ili pogrešno rekla? Teško je objektivno procijeniti sebe, no postoje psihološki testovi koji ti u tome pomažu. Želiš li otkriti koliko si emocionalno inteligentna, u nastavku ti donosimo jednu sliku koju trebaš promotriti.

Ono što prvo uočiš na njoj govori o tome koliko dobro čitaš druge. U nastavku pročitaj što znači ako si prvo ugledala travu, što ogledalo, a što djevojčicu. Najvažnija stvar je upoznati sebe kako bi se onda mogla razvijati i poraditi na nedostacima te se oslanjati na ono u čemu si jaka i koristiti u najboljem svjetlu svoje vrline.

Trava

Ako je trava prvo što si vidjela, ti si osoba kojoj je jako stalo do drugih, no ponekad od šume ne vidiš drvo. Tvoja emocionalna inteligencija nije toliko visoka, no je ona klasična. Nećeš se libiti pitati za pomoć i uvijek ćeš se ispričati osobi ukoliko povrijediš njezine osjećaje. Znaš se ponašati.

shimmer fallback

Djevojčica

Ako si na slici prije svega drugog ugledala djevojčicu, ti si tip osobe koja tuđe osjećaje i probleme uvijek stavlja ispred svojih emocija i briga. Divna je stvar biti požrtvovna i nesebična i lijepo je imati kraj sebe osobu poput tebe, na koju se možeš osloniti, no ukoliko ne budeš pažljiva prema sebi, dogodit će se da ćeš postati emocionalno iscrpljena i vrlo ranjiva - fizički i psihički.

shimmer fallback

Ogledalo

Ako si prvo ugledala ogledalo, ti si osoba koja posjeduje vrlo visoku emocionalno inteligenciju, no postoji jedan problem. Sjajno čitaš ljude, ali uvijek misliš da si ti kriva za njihovo stanje. Primijetiš li da je netko tužan, pretpostavit ćeš da si ti učinila nešto zbog čega se tako osjeća. Ako je ljut, isto ćeš pomisliti. No, ako je sretan, to nećeš smatrati svojom zaslugom. Imaš ogromnu emocionalnu inteligenciju, no poradi na samopouzdanju.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.