Razloga je puno

10 odgovora slavnih žena na pitanje - zašto nemaju djecu?

Skloni smo poistovjećivati ženstvenost i majčinstvo, čak i ljudskost i majčinstvo pa ispada da se žena koja nije majka, nije u cjelosti ostvarila kao osoba. To naravno nije istina, a evo i što o tome imaju reći one koje u svakom intervju moraju odgovarati na pitanje - zašto nemate djece?

profimedia-0479495538.jpg
Foto: Profimedia.hr

Mnoge žene doista čeznu za djecom, dok su druge sigurne da ih ne žele, al sve je više i neodlučnih, rastrganih između majčinstva i života koji ne uključuje vlastitu djecu. Odluku im dodatno komplicira činjenica što smo sklone poistovjećivati ženstvenost i majčinstvo zbog čega se žene koje nemaju djecu nerijetko osjećaju manje vrijednima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni jedna žena ne bi trebala popustiti pod nemilosrdnim pritiskom društva kada je riječ o majčinstvu. Djecu treba svim srcem željeti, a ne ih rađati zbog toga jer ti roditelji nestrpljivo žele unuke, jer stariš, jer ti je dosta posla pa bi na porodiljni ili vam je brak u krizi pa ga treba krpati. No, te sitne ručice ne mogu vas ponovno spojiti ni zakrpati rupe koje su nastale prije, no što su one stigle na svijet.

U nastavku ti otkrivamo neke od sjajnih odgovora slavnih žena na nepristojno pitanje - zbog čega nemaju djecu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/11
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.