Nikolina Tomljanović: 'Odmah sam znala da je Salomé trebala doći u našu obitelj i naša srca'

Razgovarali smo s Nikolinom Tomljanović, samostalnom izvođačicom i članicom grupe E.N.I., koja nam je ispričala sve o putu koji su ona i suprug prošli kako bi posvojili kćer Salomé

Nikolina Tomljanović: 'Odmah sam znala da je Salomé trebala doći u našu obitelj i naša srca'

Četrdesetogodišnja Nikolina Tomljanović članica je riječke ženske grupe E.N.I., a već četiri godine gradi i solo karijeru koju je zaokružila prvim samostalnim albumom 'Put po mom'. U sretnom je braku s Jakobom Patekarom (35), a nedavno se njihova obitelj proširila. Nakon dugogodišnje borbe sa sustavom, Nikolina i Jakob postali su roditelji sad već trogodišnje djevojčice Salomé. 


Nerijetko se ističete svojim modnim kombinacijama. Kako biste opisali svoj modni izričaj jednom riječju? 

Moj. (Ponekad potpuno šaren, ponekad crne kombinacije, ponekad nespojiv)

Koliko je stil važan u vašem poslu? Koliko vremena posvećujete izgledu? 


Lijepo je imati svoj stil, razlikovati se od drugih, a i zabaviti samu sebe neobičnim kombinacijama. Oduvijek sam voljela kaubojske čizme i cipele pa ih rado kombiniram i s drugim stilovima. Moj glazbeni smjer je pop country pa se tako nerijetko i odijevam.Godine se ne vide na vašem licu. Postoji li neka beauty tajna koja je zaslužna za vaš mladoliki izgled? 

:) Hvala na komplimentu. Valjda su geni zaslužni iako ja vidim svoje borice i uopće ih se ne sramim. Odaju moje godine, moj život, ali i moju sreću.

Nedavno ste postali majka djevojčice Salomé. Kako balansirate majčinstvo i karijeru? 

Sve se u životu može kad se hoće, poznat je moto. No zaista, od doba Putokaza naučila sam dobro raspolagati svojim vremenom i organizirana sam osoba. Kćer je često sa mnom na snimanjima, nastupima i voli biti sa mnom, slušati me, gledati, pjevati.


Image


(FOTO: Duško Jaramaz/PIXSELL)


Kako je na vašu kćer reagirala vaša okolina? 

Svi su oduševljeni. Ona je divna, vesela, draga djevojčica. Brzo je savladala jezik, voli sa svima komunicirati, a u njene tople oči morate se jednostavno zaljubiti. 

Poznato nam je da ste prošli trnovit put do malene Salomé. Što vas je najviše razočaralo u hrvatskom sustavu? 

Sama činjenica da je po domovima puno dječice mi je užasavajuća. Nedopustivo je da djeca ne dobivaju šansu imati roditelje. Udomljenje koje se sad jako potencira je divno, tko se za to odluči, ali nekako vjerujem da je odluka mnogih za udomljenje zapravo nemogućnost posvojenja.


Kako ste znali da je Salomé dijete za vas? Je li se dogodio odmah neki klik? 

Ljubav na prvi pogled. Zaista, što vrijeme više odmiče, sve sam sigurnija da je baš ona, sada,  trebala doći u naš dom, u našu obitelj i u naša srca.


Što biste poručili parovima koji razmišljaju o posvajanju?

Želim im svu sreću, recepta, nažalost, nema.


Nedavno ste izdali prvi debitantski album 'Put po mom'. Kakve su reakcije na nove pjesme?

Reakcije su odlične! Novi singl 'Danas je ljubav', kojeg potpisuju Goran Gubić Hans i Dinko Fazinić, na vrhu je top ljestvica, čak i izvan granica Hrvatske. Što kaže vaša obitelj, zna li vaša djevojčica već riječi svih vaših pjesama?

Obitelj se zaista raduje skupa sa mnom. Kćer mi je često pratnja i u studiju i na nastupima i apsolutno uživa. Pjeva sve moje pjesme i iznenadi me kako uslijed igre počne pjevati 'Bit će sve u redu' ili neku drugu pjesmu. :) 

Je li kod vas svaki dan dan za ljubav?

Tako je, zaista je svaki dan za ljubav. Suprug i ja imamo krasan brak, a kćer je unijela još pregršt divnih buđenja, zagrljaja, toplih i blaženih trenutaka. Jako sam sretna. Imam obitelj, zdravlje i posao koji volim. 

Razgovarala Nora Fabrio Bene


Možda će te zanimati

Image
PRESLATKI!

Trendi u psećem svijetu: Najslađi božićni puloveri i ove će zime grijati naše pse

Image
ČEŠKI FENOMEN

Što se dogodi tinejdžeru kada otkrije da mu je tata gej? Život mu se okrene naglavačke