Nikada nećeš pogoditi o čemu su pisane ove poznate pjesme

Znaš li koje značenje nosi tvoja najdraža popularna pjesma?

Nikada nećeš pogoditi o čemu su pisane ove poznate pjesme

Glazba je jedna od stvari koje podsvjesno najviše utječu na nas. Imaš li ikada dramatičan trenutak sama sa sobom kada slušaš tužnu pjesmu, pogledaš kroz prozor i odjednom je tvoj život pravi film? Ili kada na radiju slučajno naiđe tvoja najdraža pjesma pa se razbacaš bez obzira na to nalaziš li se u svojoj sobi ili u automobilu u popodnevnoj gužvi
.


via Giphy


Glazba ti može pomoći u uspješnom nošenju s brojnim teškim životnim situacijama. To možda zvuči čudno, no psihički nam je lakše kada se možemo poistovjetiti s nekim tko je prolazio slično razdoblje u životu. Glazba također potiče proizvodnju dopamina koja ti pruža osjećaj užitka, slično kao kada jedeš omiljeno jelo ili imaš intiman odnos s partnerom. Dopamin je također uzrok zbog kojeg dobiješ "trnce" na omiljenom dijelu pjesme.

Vjerujemo da ti je puno poznatih pjesama priraslo srcu iako si možda prije smatrala da su iritantne. No, iako možda smatraš da protiv svoje volje znaš svaku riječ bezvremenskih hitova, mi smo pronašle pjesme za koje zasigurno nisi znala što zapravo znače. 

Image

Tomatis metoda: Mozart efekt ili - kako glazba liječi

1. Hey there Delilah


Ako si ikad bila u vezi na daljinu sigurni smo da ovu pjesmu osjetiš na dubljoj emocionalnoj razini, te da te pogodi svaki put kada ju ponovno čuješ bez obzira na to koliko je vremena prošlo. Zanimljivo je to što je ovu pjesmu napisao pjevač Tom Higgelston o sportašici Delilah DiCrescenzo koju je upoznao preko zajedničkih prijatelja. No, najveći "plot twist" je to što je Delilah tad bila u sretnoj vezi. 2. Every Breath You Take - The Police

Smatraš li da je ovo jedna od najljepših ljubavnih pjesama ikad napisanih? Možda trebaš ponovno razmisliti o tome. Pokušajmo prevesti riječi pjesme. "Svaki tvoj udah, svaki pokret, svaki prekid ću pratiti". Pomalo jezivo zar ne ?


3. Total Eclipse of The Heart Bonnie Tyler

Ovo je zasigurno jedna od najljepših i najtužnijih ljubavnih pjesama svih vremena, no ona nije napisana za ljude. Da, dobro si pročitala. Jim Steiman, pisac ove pjesme, je priznao kako je ovo zapravo ljubavna pjesma za vampire, a originalni naziv joj je bio "Vampires in love". 


4. Wake Me Up When September Ends - Green Day

Ovo je naša najdraža jesenska pjesma, a sigurne smo da se i brojni školarci mogu poistovjetiti s potrebom da prespavaju mjesec rujan. No, ova pjesma nema nikakve veze s tim, nema veze niti s ratom što su mnogi fanovi pretpostavljali godinama. Ovu pjesmu je glavni pjevač benda, Billie Joe Armstrong napisao kada je imao samo 10. godina nakon tragične smrti svog oca.


5. Like a Virgin - Madonna


via Giphy


Žao nam je što te moramo razočarati, no ova kontroverzna pjesma nema nikakve veze sa seksom. Njezin autor, Billy Steinberg je naišao ovu pjesmu zbog osjećaja koje je imao kada je nakon duge i toksične veze ušao u novu zbog koje se osjećao "shiny and new". 6. Pumped Up Kicks - Foster the People


Ovo je pjesma koje se potencijalno najviše puta ponovila na raznim radijskim stanicama, pa smo sigurni da ju već znaš gotovo napamet, čak i kada je to protiv tvoje volje. Autor, Mark Foster, je objasnio kako se ova pjesma zapravo radi o alarmantnom povećanju korištenja vatrenog oružja u srednjim školama. Dodao je i da je pokušao opisati ono što se događa u glavi izoliranog, psihotičnog djeteta. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.